Thanksgivukkah och Black Friday.

Publiced 2013-11-30 05:11:04 i Daily,

Igår var första gången på 200 år som Hanukkah och Thanksgiving inträffade på samma dag, det ni!
Gårdagen började med att vi alla satt och kollade på Macy's årliga Thanksgiving Parade och fy vad fet den var! Himla nice med alla Broadwaynummer, the Rockettes, alla artister och för att inte tala om utsmyckningen. Dessutom så började snön falla under paraden så stämningen var på topp.
Efter det började alla förberedelser inför middagen, släkten kom över och vi åt och hade det trevligt. Middagen bestod bland annat av kalkon, potatismos, grönsaker, någon konstig sås och någon coucousliknande sak med selleri som jag aldrig figured out vad det var, sötpotatispaj, speciella små frallor och lite annat. Priset för konstigaste saken går utan tvekan till the sweet potato pie. Smulade graxamskex som pajbotten, mosad sötpotatis med ananasbitar som fyllning och ett tunt lager grillade marschmallows överst. Eeeehh vem sjutton kommer på nåt sånt?? Det smakade väl ungefär lika omatchat som det låter.
Efter det så var vi alla i matkoma och spelade spel och pratade och efter en stund dök efterrätterna upp. Äppelpaj, äppelkaka, glasstårta, någon weird sockerkaka, chocolate chips cookies och brownies. Matkoma nr 2 slog in, ehe. Men det var fett gott!
Några timmar senare åkte alla hem igen förutom mostern för hon ville med oss ut och shoppaaaaa! Dagen efter Thanksgiving kallas nämligen Black Friday och då har alla affärer helt sjuka reor, och då menar jag verkligen helt SJUKA. Walmart hade liksom gratis iPhone 4 och skit så folk goes crazy haha. Men det roliga med den här rean är att den öppnar under natten så man liksom midnattsshoppar! I år så var det lite kaos gällande det dock, alla affärer bestämde sig för att öppna redan 8:00 pm på torsdagen och alla tyckte det var fel för att det fortfarande är Thanksgiving då så de skulle "shoppingstrejka" och bla bla bla. Vart jättemycket tjöt om det på TV. Men anyway så kände vi inte för att köa och vara med om timmarna då alla affärer är rena rama djunglerna så vi åkte hemifrån vid tolvtiden och shoppade hela natten lång. Jag hittafr lite julklappar och massa andra saker så det var fett nice! Kan visa vad jag köpte en annan gång, har inga bilder nu. Men $100 dollar spenderades den natten. Eeeh... Tanken på att jag tjänade $200 för att det var rea gör det mer okej ;)
Klockan nio på morgonen, alltså efter nio timmars shopping (!!) med en liten paus på Dunkin' Donuts, så åkte vi till IHOP, International House of Pancakes, för att äta frukost. MMMMMMMM frukosthilmen säger jag bara!!!! Matkoma nr 3. Älskar frukostmat. Sen åkte hem och pretty much däckade så trötta som vi var men fy vad roligt vi hade det!
Tog tyvärr knappt några bilder under dagen, lite synd! Men det betyder bara att jag hade så roligt att jag glömde av :)
Tror inte man ser det, men snön faller i alla fall utanför fönstret haha.
Så snälla är de som såg till att köpa mina favvoknäckebröd inför att jag skulle komma hit för att de vet att jag ÄLSKAR knäckebröd.
Ett armband jag köpte.
Frukost på IHOP! Scrambled eggs, bacons fast turkey (?), skivade bananer och blåbärspannkakor med nötter i. Aahhh this place is heaven!!! 

Thanksgiving.

Publiced 2013-11-29 03:41:34 i Daily, Thoughts,

Jag är tacksam för det liv jag lever.
Jag är tacksam för att Gud gjorde det möjligt för mig att spendera det här året på Joffrey Ballet School där jag får göra vad jag älskar och ta steget närmare min dröm.
Jag är tacksam för de vänner jag har fått här borta, att vi har kommit nära varandra på så kort tid när jag innerst inne egentligen var rädd över att känna mig ensam.
Jag är tacksam för alla lärare och pedagoger jag träffat här borta, för att de stöttar mig, tror på mig och motiverar likaväl som inspirerar mig till att vara den bästa dansaren och människan som jag kan vara, varje dag.
Jag är tacksam för allt jag lär mig av att få klara mig ensam och att jag själv ser hur jag växer av den här erfarenheten.
Jag är tacksam för Shannon och hennes familj, för att de bjöd hem mig över Thanksgiving så att jag slipper fira ensam, och att de har tagit emot mig som om jag vore en del av familjen.
Jag är tacksam för möjligheten att vara i ett annat land och att det öppnar mina ögon på ett sätt jag aldrig hade förväntat mig.
Jag är tacksam för kampen om att försöka frigöra mig från jantelagen som omedvetet är inpräntad i mitt huvud, för det har gjort att jag för första gången kunnat säga att jag älskar mig själv, och mena det.
Jag är tacksam för alla vänner jag har lämnat bakom mig i Sverige och att avståndet inte på något sätt förändrar vår kärlek till varandra.  
Jag är tacksam för mina föräldrar, för att de älskar mig i vått och torrt och allt de gör för mig även när jag inte förtjänar det. 
Jag är tacksam för att jag får komma hem över jul och träffa mina nära till skillnad från många andra i min klass som inte har råd.
Jag är tacksam för Sverige, för att jag har fått växa upp i ett tryggt land där man poängterar allas lika värde och där man får tänka fritt, för det har gett mig möjligheten och hjälpt mig att formas som människa.
Jag är tacksam för den kropp som Gud har gett mig, för även om jag alldeles för ofta ser ner på den så är den mitt främsta instrument inom dansen.
Jag är tacksam för att jag är uppvuxen i en kristen familj så att Guds kärlek och vilja aldrig har varit något främmande för mig. 
Jag är tacksam för alla svårigheter jag har gått och fortfarande går igenom i livet, för utan dem hade jag aldrig varit den jag är idag.
Jag är tacksam för att Jesus älskar mig så mycket att han dog för mig, för utan honom vid min sida så hade jag aldrig klarat mig hela vägen.
Jag är tacksam för att jag har varit accepterad även när jag tagit snedsteg och att jag, oavsett hur stora dessa snedsteg varit, till slut har hittat tillbaka till Gud och att han har tagit emot mig med öppna armar, varje gång.
Jag är tacksam för Buråskyrkan och verksamheten där, jag kan inte beskriva hur mycket alla ledare och vänner genom den kyrkan betyder för mig då min relation till Gud aldrig hade varit densamma utan dem vid min sida.
Thanksgiving är en fin högtid. Jag har alltid varit en väldigt strävande människa, vilket är positivt i sig. Men för mig har det många gånger betytt att jag lever med tankarna så mycket på en framtid som jag inte ens känner till att det inte finns någon tid kvar för att uppskatta nuet. Jag har varit rädd för att jag aldrig kommer nöja mig i livet med det jobb jag har, den jag gifter mig med eller var jag bor för att jag alltid kommer sträva efter nya saker, nya utmaningar. Men när jag idag stannar upp så inser jag att jag äntligen är nöjd. Att vara nöjd innebär inte att man är bekväm med var man är så att man slutar att kämpa framåt. Det betyder att man strävar, men också är lycklig som det är nu. Och det är himla viktigt. Så glöm aldrig att stanna upp en stund för att vara just tacksam.

THIS IS SPARTA.

Publiced 2013-11-28 05:42:08 i Daily,

Yep, I'm serious, min kompis Shannon bor i ett område i New Jersey som heter Sparta. Hur fett? Hon går liksom på Sparta High School! Om det hade vart min skola och jag var med i något lag så hade jag varje gång det var match möt en annan skola LÄTT sprungit över hela planen och skrikit THIS IS SPARTAAA!!!! Sååå nice.

Anyway, idag följde jag med Shannon till hennes High School vilket var kul! Skolan börjar 7:10 (WHAT?!?!??) och det var halvdag eftersom att det är Thanksgiving imorgon, så klasserna var bara 25 min långa (vanligtvis är de 42 minuter. 42?!!?!? Sjukt udda nummer och SJUKT kort lektion? 42 minuter är ju typ hur lång tid det tog mig att bara BÖRJA räkna på mattelektionerna i skolan?). Anyway så var det intressant att besöka deras High School och se lite hur det funkade. Jag var på en skulpturlektion, pre-calc, engelska, foto, fysik, health och nåt mer som jag inte minns vad. Kände mig stolt över att jag fattade ALLT på fysiklektionen. Pre-calc däremot... Jag såg att det typ var som Matte C men allt var så konstigt formulerat att jag seriöst var heeelt lost. Matte som brukade vara min grej... 

Konstigt nog så fick den här korta High School-upplevelsen mig att bli sugen på att plugga saker. Typ repetera matte och fysik. Och lite annat. Inte för att jag behöver plugga upp några betyg, utan för att jag inte vill glömma vad jag kan. Ärligt talat så trivs jag rätt så bra med att vara ett "smartkid" så det är ju inte något jag vill tappa bara för att jag vill dansa hehe. Jösses, vad håller på att hända med mig? Trodde aldrig att jag skulle säga det här, men att plugga är faktiskt kul när man gör det för kunskapens skull och inte för ett betyg. Om ni förstår hur jag menar. Och hela mitt liv har jag alltid pluggat för betyg, och till och med ämnen jag är intresserade utav, såsom dansanatomi och danshistoria, är DÖtråkiga när man MÅSTE plugga dem jämfört med om man själv läser om det för vetandes skull. Så det är inte förrän nu jag på riktigt kan plugga skolämnen för kunskapens skull istället för betyget och tänk om jag skulle enjoy att plugga lite naturvetenskap vid sidan av? Who knows.

Och JA, jag kände för att hoppa upp på skåpen och sjunga alla High School Musical-låtar jag kunde tänka på när vi gick i korridorerna.

Efter skolan åkte vi till Shannons mormor för att hämta en 9-kilos kalkon. Hahaha. Det var kul, hennes mormor var himlans trevlig! Får träffa henne imorgon igen under Thanksgivingfirandet.

Sedan så hade Shannon fått reda på igår att hon skulle jobba 3 timmar idag men det var lugnt, jag har varit på hennes jobb flera gånger tidigare och det är så trevligt där så jag följde med och hjälpte till såklart. Hon jobbar som head of waitress på en pizzeria i stan som är huur nice som helst. Det är typ som en lite finare liten pizzeria som har ALLT från pastarätter, subs, wraps, sallader, soppor, kycklingrätter, seafood och pizza såklart och allt är DELISH. Har ätit där 4 ggr tror jag och jag har typ dött mätthets- och godhetsdöden alla tre gånger!!!! No joke (För övrigt så är mat ute såå billigt och portionerna är SÅÅ stora här borta haha). Det jobbet är verkligen perfekt och alla är så trevliga. 

MEN.... Lönen. Jag vart chockad när vi kom in på det här samtalsämnen. 3-4 dollar i timmen??? What theee.... Jag var helt ställd. I Sverige skulle man inte ta ett jobb under $10 i timmen? Hennes kompis som jag träffade i somras och jobbade brevid idag berättade att hon under den här veckan jobbat 4 dagar, 5 timmar varje gång, och tjänat $70. Det är lika med 23 spänn i timmen. Helt. Himla. Sjukt. Och det här passet som jag hjälpte till på så fick hon inte ens någon timlön, utan hennes totala lön för de fem timmarna hon var där var dricksen. Hon får liksom inte betalt för att städa, svara i telefon för att ta emot alla möjliga beställningar, diska och jag vet inte vad mer, utan hennes enda chans till någon lön alls var om kunder satte sig ner vid ett bord och beställde mat. Hon som gjorde så mycket mer än så... De första 3 timmarna gick hon därför runt utan lön, men sen kom det några stycken då och då. Är det inte hemskt? Vårt system i Sverige är ju helt annorlunda och det fick mig verkligen att inse hur viktigt det är med dricksen här borta. Så glöm aldrig det! För arbetarna är det en större del än vad vi förstår då dricksen tydligen i vissa tillfällen kan stå för den största delen utav deras totala lön. Sjukt.

Sedan dess har vi bara degat, pratat, skrattat, sett snön falla utanför fönstret och kollat på tv. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig utav morgondagen mer än alldeles för mycket mat, släktingar och crazy midnattsshopping. Men jag är extremt taggad.

En av bilderna på anslagstavlan i fysiksalen. Alltså jag dog lite. Hahahaha.
Ett av projekten i skulpturklassen. En Hello Kitty-tekanna som man kan värma vatten i direkt på spisen och allt! Heelt adorable! Hon skulle precis börja måla den vit och glasera och åh vad vacker den kommer bli. Vill ha.

New Jersey.

Publiced 2013-11-27 06:14:23 i Daily,

Idag kom FINALLY den slutgiltiga castinglistan upp på anslagstavlan. Alltid lika mycket drama då massa blev ersatta och vissa fick lära helt nya roller. Jag fick samma roll som jag repat för i Russian de senaste två veckorna så jag var inte förvånad även om det inte var den rollen jag önskade. Men man får vara realistisk ibland. Jag har inte mörkare hy så de vill inte ha mig i Arabian, jag är inte lång och smal med superlånga ben så de vill inte ha mig i Flower och jag har blont hår om man jämför med alla andra här så de vill inte ha mig i Spanish eller Chinese heller. Och då var knappt nåt mer kvar än Russian utav de rollerna jag var uppe på att lära mig så det är bara att gilla läget! Många fick mycket värre, så jag ska inte klaga... Dessutom är jag i lag 1, vilket innebär att jag gör opening night så det är himlans nice! Har även lördagens mattiné på schemat :)
För övrigt så känner jag ett tjoho för tvådagars skolvecka för vet ni vad... Thanksgiving is coming up!! Familjen till min rumskompis, från lägret jag var på i somras, bjöd hem mig till dem över Thanksgiving så direkt efter skolan tog jag mig till Penn Station så snabbt som möjligt för att hoppa på ett tåg till New Jersey! Och eehh behöver jag ens nämna att det var kalabalik på Penn eller? Folk ÖVERALLT. Alla ska hem för Thanksgiving ju. Står i kö i evigheter, får min biljett till nästa tåg, får reda på spårnummer och hör samtidigt att de ropar ut last call för nästa tåg, kollar ut över salen och ser BARA MASSA HUVUDEN och trappan till mitt spår på andra sidan av denna folkmassa.... Eeehhh.... Knödde mig för kung och fosterland (förlåt alla människor) och hann med tåget. Såå nu är jag här hemma hos Shannon och jag känner redan på mig hur bra resten av den här veckan kommer bli och åh vad mycket jag har saknat henne! Imorgon följer jag med henne till skolan (amerikansk high school, förväntar mig att träffa massa Troy Bolton's!!!! Seriöst taggad) och sen ska vi börja förbereda Turkeyn tillsammans. Ska försöka att inte sluta upp som Joey med kalkonen på huvudet hehe.
Anyway, dags att sova så att jag orkar upp imorgon!
Avslutar med ett absolut glädjeskutt på Washington Square Park häromdan. Typ så jag känner nu. Over and out.

Veckan som gått.

Publiced 2013-11-25 02:22:14 i Daily,


Vintern smyger sig närmre och repetitionsvecka nummer 1 är över, three more to go. Det går sakta men säkert framåt och snart kommer väl castinglistan upp, även om alla fattar att den redan är satt.
Det har även varit skönt att vara ensam den här veckan. Först så kändes det bara tomt. Utan att tänka på det så har jag under min tid här blivit van vid att alltid ha någon där brevid mig. Så trots att det är såhär jag har det i mitt rum hemma så kändes det ensamt. Men efter en dag så upptäckte jag friheten i att slänga kläder överallt, lämna sminkprodukter på handfatet i badrummet, springa runt halvnaken när jag byter om, Skypea utan hörlurar, gå på toa med öppen dörr, spela hög musik, sjunga ännu högre till den höga musiken, ta hur långa bad jag vill och massa annat. Trivdes med andra ord rätt så bra när jag tänkte efter.
Bortsett från repetitionstimmar och egentid så har jag bland annat varit på inflyttningsfest hos min svenska kompis som skaffat en lägenhet här i Brooklyn, bjudit mina mexikanska kompisar på svenska chokladbollar och gått till affären mitt i natten en lördag iklädd pyjamas för att köpa en liter glass till The Notebook. Kassörskan måste seriöst ha trott att vi var tre tragiska tjejer som precis blivit dumpade eller. nåt, haha.
Sol och ynka minusgrader varje morgon. Mysigt.
Fina byggnaden mitt emot skolan. Tydligen är det ett bibliotek och före detta fängelse. Jag som trodde att det var en vacker kyrka...
Har äntligen blivit kung på dedär med mat. Laga mat är något jag alltid kunnat, men att hitta ORKEN att laga ordentlig mat har jag inte lärt mig förrän nu, ehe.
Så det här har blivit min middag varje dag efter skolan. Mitt nästa framsteg inom matlagningskonsten får väl bli att lära mig variera, ehe..
Har hittat en supergod juice. 5/5 toasters.
Lördagsrepetition från 12-18. Man började önska att man var någon annan stans när den här solnedgången dök upp utanför fönstret...

Anyway, nu ska jag fortsätta skriva ett personligt brev. Hur mycket suger inte dem att skriva eller? Sjukt svårt ju! Lycka till Rebecka.

Ensam.

Publiced 2013-11-21 05:48:36 i Daily, Thoughts,

Första natten som ensam i mitt rum. Jag trodde inte att min rumskompis var en så stor del utav mig men nu när hon är borta så känns det bara... Fel.... Det fick mig att inse hur nära vi faktiskt kommit varann på den här korta tiden.
Jag tror inte att jag har berättat det innan men hon har en sjukdom som är rätt svår att förklara, men jag har börjat fatta mer och mer efter hand. Det är lite som IBS, fast mycket mer allvarligt. Så var åttonde vecka behöver hon åka till sjukhuset för att få en behandling som håller henne vid friskt tillstånd och nu var det dags. Hon är van vid det här efter alla år men själv är jag lite nervös och ber för att allt ska gå bra.
Det här är det svåra med dansvärlden. Man träffar så många människor som man fäster sig vid och nästa dag är det hejdå. Min rumskompis är tillbaka efter thanksgiving, så det är lugnt, men det senaste har jag tänkt mycket på min klass och alla människor jag träffat här borta. Även om jag börjat fundera över det så vet jag inte var jag är nästa år, om jag stannar här ett år till eller var jag hamnar någonstans. Om allt går bra för mig inom dansen så kommer jag inte tillbaka till Sverige permanent än på ett tag i alla fall. 
Men Sverige kommer alltid att vara mitt hem på något sätt, så att lämna hemifrån var faktiskt inte så jobbigt. Jag vet att mitt liv där fortfarande finns kvar när jag återvänder. Det kanske inte kommer vara exakt likadant, men i grunderna kommer det ändå alltid vara mitt svenska liv. Men här på skolan, där vi alla praktiskt taget är från olika delar av världen, så krävs det en himlans mycket tur och sammanträffande för att någonsin få träffas igen när vi väl går skilda vägar. Och det är jobbigt. 
Idag åkte min partner tillbaka till Australien efter att ha fått ett jobberbjudande i armén och konstigt nog så var det ett utav de svåraste farväl jag någonsin tagit, just för att jag vet att det här var ett hejdå för gott. (Och för att han är bäst). Man ska aldrig säga aldrig, men man får ändå vara lite realistisk. 
Jag har alltid haft ett problem med att lita på folk så vanligtvis är jag rätt blyg och håller tillbaka när jag lär känna någon. Och det är väl bra på sitt sätt, det är viktigt att vara försiktig med sig själv så att man inte blir sårad. Men det är också viktigt att våga ge den andra personen chansen, för hur ska han/hon annars vinna ditt förtroende? Jag har alltid tänkt att tillit kommer med tiden, men nu har jag lärt mig att tiden inte alltid varar för evigt så det är även viktigt att våga ta chansen när den väl finns. En god vänskap mäts inte i antalet år, utan i mängden förtroende och kärlek man har för varandra. Och tro det eller ej, men tiden och förtroendet är helt oberoende av varandra.


Repetitionsvecka

Publiced 2013-11-20 04:33:34 i Daily,

Förväntning: Flera timmar i sträck med alldeles för många personer som i en alldeles för varm och för liten sal försöker dansa samma koreografi om och om igen tills alla ligger ihopvikta på marken.
Verkligheten: Flera timmars paus medan man väntar på att de olika lagen och rollerna antingen ska repa eller visa för Mr Robertson för att sedan själv få repa och visa för Mr Robertson i endast en timme.
Vet inte riktigt vad jag föredrar... Men jag måste erkänna att det är rätt skönt att det inte är såå hektiskt som jag föreställde det i mitt huvud, även om jag tycker om större utmaningar än vad vi nu fick. Som tur är så är jag aldrig ensam under rasterna, utan vi är många som har samma schema och därför hittar vi på saker emellan passen. Idag när vi hade en tretimmarspaus så gick vi till Washington Square Park (som ligger typ 5 min från skolan) och tog massa random bilder, fick se massa fina höstlöv, flertalet crazy bird ladies och en sjungande snubbe iklädd en tomteluva. Ehh japp. 

Vackert var det i alla fall.

Filmkväll och söndagsmys.

Publiced 2013-11-18 03:26:11 i Daily,

Idag har det varit en småregnig och dimmig dag. Det kändes nästan som om man var tillbaka i Sverige igen. Helt sjukt vad vädret skiftat den här veckan, från snö i tisdags till strålande sol och värme i fredags och lördags och idag svensk sommar med sina 14 grader och duggregn. Anyway så begav vi oss inte till Brooklyn Bridge idag då halva poängen är för at få se den fantastiska utsikten över New York. Med tanke på att man knappt kunde se toppen av husen här i Brooklyn tack vare dimman så kände vi.... Njaaa. En annan dag :)
Istället så har jag slappat, ätit middag, hittat tusen anledningar att skjuta upp tvätten och... That's about it. Produktiv söndag, tjoho! Nu ska jag hitta någon film att se innan jag går och lägger mig. Skall den här gången försöka hitta något som inte är dansrelaterat över huvud taget. Sist så slutade det med att jag såg en dokumentär om Mariinsky teatern i Ryssland i alla fall ehe, så får se hur det går den här gången!
 
Julkalendern från mami är upphängd i rummet för nu är det bara två veckor kvar tills 1a december! Vilket betyder att det bara är fyra veckor kvar tills jag åker hem över jul. Helt sjukt vad tiden gått fort, två månader är redan förbi!

Filmkväll och söndagsmys.

Publiced 2013-11-17 21:26:00 i Daily,

Idag har det varit en småregnig och dimmig dag. Det kändes nästan som om man var tillbaka i Sverige igen. Helt sjukt vad vädret skiftat den här veckan, från snö i tisdags till strålande sol och värme i fredags och lördags och idag svensk sommar med sina 14 grader och duggregn. Anyway så begav vi oss inte till Brooklyn Bridge idag då halva poängen är för at få se den fantastiska utsikten över New York. Med tanke på att man knappt kunde se toppen av husen här i Brooklyn tack vare dimman så kände vi.... Njaaa. En annan dag :)
Istället så har jag slappat, ätit middag, hittat tusen anledningar att skjuta upp tvätten och... That's about it. Produktiv söndag, tjoho! Nu ska jag hitta någon film att se innan jag går och lägger mig. Skall den här gången försöka hitta något som inte är dansrelaterat över huvud taget. Sist så slutade det med att jag såg en dokumentär om Mariinsky teatern i Ryssland i alla fall ehe, så får se hur det går den här gången!
 
Julkalendern från mami är upphängd i rummet för nu är det bara två veckor kvar tills 1a december! Vilket betyder att det bara är fyra veckor kvar tills jag åker hem över jul. Helt sjukt vad tiden gått fort, två månader är redan förbi!

Klassisk söndag.

Publiced 2013-11-17 18:16:40 i Breakfast, Daily,

Godmorgon allihopaaaa :)
Vi var tydligen lite trötta idag och vaknade inte förrän halv tolv haha. Men det är alltid skönt att få sova ut! Nu äter vi frukost på sängen och skriver inköpslistor inför turen till Trader Joe's. På söndagar går vi alltid dit tillsammans och handlar mat inför hela veckan eftersom att allt är så mycket billigare och bättre där. Om vädret tillåter ska vi även se till att gå på the Brooklyn Bridge senare idag! Helt sjukt att det seriöst är fem minuters gångavstånd från mig och att jag ändå aldrig gått dit under mina två månader här haha.
Granola i min fina muminkopp.


Lördagsrep.

Publiced 2013-11-17 08:43:40 i Daily,

Igår kväll så åt vi middag och hade ett litet pyjamasparty hemma hos Deanna. Varken Deanna eller Marisa hade sett Moulin Rouge innan (för övrigt bästa filmen) så självklart såg vi den och grät lite men skrattade ändå mest. Det var mysigt. Och åh vad gott jag sov efter det, jag lyckades paxa den mjukaste soffan nånsin att sova på!! Det var som att sova på moln jämfört med den hårda sängen jag har i mitt rum här... (Saknar Ikea-sängen hemma yes). Repetitionen idag började inte förrän klockan tolv så vi alla hann få våra åtta timmars skönhetssömn innan vi vaknade och gjorde pannkaksfrukost. Bästa starten på dagen!
Sedan var vi instängda i den stora studion, alla elever på hela skolan plus massa småbarn som ska vara med i produktionen, för att köra igenom akt 1 och 2 alldeles för många gånger utan paus. Varmt var det också. Efter fyra timmar fick vi en kvart på oss att äta innan vi körde igen. Det var rätt hektiskt kan man säga, men efter sisådär 5,5h var vi färdiga och kunde åka hem! Skönt. 
Väl hemma så har vi ätit midnattsfrukost tillsammans, mina mexikanare har lärt mig massa fula spanska ord och jag har lärt mig att inte säga "si, si" för skojs skull när jag egentligen inte har den blekaste aning om vad de säger. Då kan man nämligen råka säga ja när spanska killar frågar ut en för drinkar, ehe... Hoppas att jag aldrig träffar honom här på boendet igen...

Deannas sötaste hund som inte riktigt ville va med på bilden.
Folk har börjat slå in sina dörrar som gigantiska paket här på boendet!! Waa så fint, vill också.

Usch

Publiced 2013-11-15 22:58:12 i Daily,

Jo men idag var väl en bra dag att experimentera runt och låta alla byta partners inför partneringklassen!!! Inte alls så att vi blev bedömda idag eller så, tack för den du... Frustrerade gick vi alla  och köpte Froyo efteråt och panikade över allt som gått fel, vilket var ovanligt mycket.

Tack och lov att det ikväll bär av mot en mysig filmkväll med tjejerna. Annars hade jag aldrig orkat upp för 6 timmars repetition imorgon efter denhär dagen...
Over and out.

SNÖ.

Publiced 2013-11-14 00:16:18 i Daily,

Ja, det är sant. Det snöade här igår på väg till skolan!!! Say whaaat, vad hände med den där sommarvärmen som jag skröt om ända in i oktober?! För många i min klass var det första gången någonsin som de fick se snö i verkligheten. Helt sjukt att aldrig ha sett snö innan, tänker man som svensk. Men de var helt fascinerade. Jag försökte förklara för min mexikanska kompis Paula att det inte är sån här snö som vi gillar, för den här snön är blöt och slaskig och lägger sig inte på marken, till skillnad från kramsnö (för övrigt, kramsnö på engelska någon??). Paula: "I don't care. I LOVE snow. It is BEAUTIFUL". Hahaha :)
Dock var det inte lika roligt då den stora salen var otroligt kall när man står där i sin lilla balettdräkt och tights under uppdansningen. Men det var okej, klassen gick bra ändå! Vi fick alla varsin nummerlapp enligt klasslistan och genomförde alla övningar i nummerordning medan domarna satt och viskade och skrev ner saker på sina papper. Lite nervöst var det, men att hantera pressade situationer är något man måste kunna som dansare. Och chocken när Joaquin de Luz, principal dancer för New York City Ballet, satt och bedömde klassen!! Aahh, LÄSKIGT att han är med och bestämmer mitt betyg. 
Efter det var det bara att ladda om och gå igenom några saker inför terminsprovet i anatomi som väntade. Just nu kan jag alla ben i hela kroppen och massa konstiga ord och anatomiska termer haha. Bra vettu!
Sen hade vi modernklass och sist vår assessment i karaktärsdans. Den bedömningen kändes inte lika seriös, för ingen visste vad vi skulle visa upp, haha. De ryska lärarna som bedömde klassen satt och snackade öppet med varandra under lektionen och vi har ju ingen aning om vad de säger om oss eftersom att de snackade på ryska. Lite läskigt. Ärligt talat har jag ingen aning om hur bra jag gjorde på den klassen, men jag gjorde väl vad jag kunde så får vi se hur långt det räcker.
Äntligen så var den långa dagen slut. Har varit så nervös inför den dagen så länge och nu så är den avklarad! Bara en bedömning kvar den här veckan: Partnering på fredag. Men det är ett annat kapitel, det tar vi då :) hela kroppen och hjärnan var slut så vi belönade oss själva med varsin Ben&Jerry's när vi kom hem. (Vilket dock innebar lite fuskande i vår nutrition-uppgift som vi hade tills idag. Läraren hade nog inte varit riktigt nöjd med vår kost om vi skriver att vi ätit en hel Ben&Jerry's var haha...)
Snö :)

Ballet Assessment

Publiced 2013-11-12 14:00:34 i Ballet, Daily,

Nu kör vi. På väg till skolan för att värma upp inför min första bedömning här. Klassisk balett. Tydligen får ingen A hehe. Men jag ska göra mitt bästa. Satsar man inte högt så är det inte värt att satsa alls :) 








Taggar med lite halvkassa bilder från gårdagens repertoar, variation ur Don Q. 

Bara för att mina vänner ska känna igen spiriten så avslutar jag det här inlägget med........ KÖTTAAAAAAAAAA

En bättre lördag.

Publiced 2013-11-10 15:59:57 i Daily,

Igår så mötte jag först upp Giselle för en liten shoppingrunda som avslutades hemma hos henne med endollars-pizzaslices i handen, haha. Vår hälsolärare hade vart stolt. 
Efter det så åkte jag hem och sen mötte jag och Courtney upp några andra på Lenny's för att plugga till anatomi-provet... Rolig lördagskväll yes? Efter alldeles för mycket skratt, alldeles för lite plugg och en snubbe i kassan som gissade min ålder till 14 år (?!) så insåg vi att vi inte skulle få något gjort och våldgästade Giselle istället. (Kassasnubben gissade dock att Paula, 19, var 12... Så jag var inte värst iaf haha) 
Sedan gick vi till 16-handles i villan där de har ett djungelrum. Typiskt gött häng tänkte vi. Den här kassasnubben tyckte jag bättre om, han var fett gullig och råflirtade med mig och slutade upp med att ge mig 25% rabatt bara sådär. Nyckeln till mitt hjärta = froyo. Bra tänkt där, kassasnubbe. (Han hade KANSKE fått mitt nummer om han frågade. Men bara kanske.)
Efter det så bara vandrade vi runt och gick på ännu en shoppingrunda och kvällen avslutades med mitt första whole foods-besök! Måste säga att butiken lever upp till förväntningarna, mmm.
Såhär ser det ut var man än går typ.
I väntan på att Giselle provar kläder hihi.
Bibelord på shoppingpåsarna. NICE.

New York by night.

Publiced 2013-11-09 06:18:08 i Daily,

Trots många blandade känslor och i allmänhet en väldigt turbulent skolvecka så avslutades den på bästa sätt: efterrättshäng med massa klasskompisar hemma hos en utav ledarna i bibelstudiumgruppen jag är med i. Hon hade den finaste lägenheten jag någonsin sett. Den var seriöst en DRÖM och största delen utav kvällen spenderades på takterrassen där vi tände en eld och gjorde smore's. Fantastiskt.





Jag tycker mycket om mina vänner här borta, de får mig att skratta att jag får kramp i magen även när jag egentligen inte känner för att skratta något alls. Idag var en rätt bra dag faktiskt.

.

Publiced 2013-11-05 22:51:46 i Daily, Thoughts,

Frustrerad.
Trött.
Besviken.
Stressad. 
Förvånad.
Utmattad.
Arg. 
Svag.
Ångestfylld.
Illamående.
Trött igen.

+ Tusen tankar för mycket på samma gång.

Jag älskar det jag gör. Det gör jag verkligen. Jag älskar det här. Men ibland så bara... Jag behöver en promenad.


Söndagsmorgon.

Publiced 2013-11-03 18:26:44 i Breakfast, Daily, Healthy,

För övrigt så äter jag just nu världens bästa frukost och lyssnar på Melissa Horn. FANTASTISKT säger jag bara. Älskar Melissa Horn, speciellt under hösten (?). Hennes musik säger så mycket till mig och jag fattar inte hur. Hon kan konsten att meddela så mycket känslor och tankar bakom en enda liten mening och jag älskar det.
Finn Crisp med jordnötssmör, frukter och torkade fikon.
Om ni undrar vart andra halvan utav bananen och äpplet tog vägen så hamnade de i gröten, överösta med kanel.
Klassisk frukost och grym start på dagen säger jag bara! Stabilt med frukost klockan tolv också, haha. Borde skynda mig iväg och handla, mataffären blir alltid såå full på söndagar.

Studio Performance.

Publiced 2013-11-03 17:03:21 i Daily,

Nu är den avklarad! Äntligen! Det är en konstig känsla när man är färdig med en uppvisning, man känner en sån sjuk lättnad över att det är över, samtidigt som man önskar att man kunde få göra det tusen gånger till. Men med tanke på hur lite tid vi har haft att repa allt så är jag nöjd med hur det gick! 
 
Det är många som frågat vad sjutton en Studio Performance innebär, vilket kanske inte är så enkelt att förstå haha. Kort och gott är det väl en uppvisning utav det arbetet som vi hittils gjort på de olika lektionerna i skolan! Man kanske kan likna det med att ha redovisningar i alla skolämnen för att visa vad man har lärt sig under terminens gång. Tanken är helt enkelt att publiken ska få en inblick i skolarbetet. Så alla årskurser tillsammans visade upp olika balettövningar, som tillsammans bildade en hel balettklass från stångarbete till grande allegro (stora hopp), enligt den klassiska ordningen. I de andra ämnena visade vi inte lektionsövningar, utan olika koreografier som lärarna koreograferat. Alla årskurser visade olika sorters karaktärsdans, allt från spank dans till polsk mazurka. En klass visade Cunningham teknik (modern dans), vi visade en jazzkombination, treorna visade partnering, vi och en annan klass visade contemporary osv. Så sammanlagt blev det en föreställning med olika nummer i en speciell ordning så man skulle hinna med klädbyten mellan olika framträdanden. Det var kul!
 
Kvällens höjdpunkter var att Atarah, som går i min klass men som skadade sig och är därför hemma i Boston i sex veckor nu, kom till New York över helgen för att överraska oss och kolla på vår Studio Performance! Hon bor i rummet brevid mig så jag träffade henne redan igår kväll hehe, men det var ändå kul när alla blev så förvånade och glada över att se henne. Den andra höjdpunkten var att Joaquin De Luz, principal dancer för New York City Ballet, var där och kollade!! Aahhh. GALET att se honom sitta där längst fram och kolla på MIG?! Det borde vara tvärt om ju, haha.
 
Såhär fint var det på väg till skolan för uppvärmnningsklassen innan föreställningen.
 

Halloween.

Publiced 2013-11-02 00:46:00 i Daily,

Hej hopp allihopa!
 
Igår var det ju då Halloween, vilket det här borta har känts som om det varit varje dag i cirkus 1,5 månad nu, haha. Alla tänkte ha med sig färgglada balettdräkter (istället för den mörkblå färgen som är vår "skoluniform") och med andra ord gå lite crazy med utklädnader osv. Meeeen så dödade Ms Corkle totalt stämningen när det första hon sa då hon gick in i studion var "I know it's Halloween and it's supposed to be all fun and everything... But please no costumes in class.". Eeeeh, snacka om att kill our vibe. Hon tyckte dock att min pumpa-knut var söt, haha. Det var ungefär så crazy som jag vågade vara i skolan igår eftersom att jag antog att vi inte skulle få ha på oss vad som helst, hehe.
 
 
Men när vi efter balettklassen gick till jazzklassen i studion brevid, där killarna precis haft sin balettklass, så var det minsann andra bullar! Mr Andrej är tydligen inte lika strikt med kostymer för där inne flög det runt batman, superman, lejon, 80-tals aerobicstjejer (fast killar...eeeeh), Lady Gaga/Tyra Banks fusion (återigen en kille...), wannabe strippa och jag vet inte vad!! Vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta i vissa fall hahah, jag antar att Halloween med gay-killar helt enkelt är lite too much för min del x) (kan ni gissa att det var straight-killarna som körde på batman och superman eller.... alltså hahaha)
 
Efter så skolan så drog jag och Courtney med Cara, Deanna och Marisa hem till oss för att duscha och göra i ordning oss inför kvällen! Det går nämligen en stor parad genom Greenwhich Village på Halloween varje år och hur många människor som helst kommer utklädda för att se den, så det bestämde vi oss för att göra!
 Kan ni gissa vad vi var...?
That's right, M&M's! Såå roligt verkligen, för alla fattade ju vad vi skulle föreställa när vi gick där på rad haha.
Vi gick och köpte godis som blir extremt billigt på Halloween, tjoho!
Sen gick vi och såg paraden! Ska jag vara ärlig så trodde jag att den skulle vara mycket maffigare, haha. Förväntningarna låg på Chalmerscortegen gånger 1000 typ, men icke. Det var mest gigantiska skelett och pumpor och partyflak som påminde mig extremt mycket om studenten. 1-0 till Chalmers! 
 
Efter paraden är väl egentligen då alla åker till olika halloweenfester och det riktiga partajet börjar, meeen med tanke på lång skoldag imorgon så åkte vi hem. Väl hemma hade vi ont i magen efter alldeles för mycket godis och jag sydde tåskor inför idag. Men åh vad jag gillade Halloween här borta, himla bra kväll faktiskt!
 
Idag upptäckte vi däremot att det var många i klassen som avslutat gårkvällen enligt det förstnämnda alternativet, ehe. Så under både baletten och partneringklassen så var det en del som inte var där, men det var bara kul! Endast två tjejer per kille så den här klassen gjorde vi mycket! Bland annat lite nya saker som var utmanande men åh så roliga. I början utav lektionen gick det kasst dock, missade på saker som jag vet att jag kan och inte brukar missa på, så jag höll på att bli rätt frustrerad... Men det var bara att keep it together och i slutet gick det toppen! Det var en sån lektion som jag verkligen kände under klassens gång att jag utvecklades och lärde mig. Jag och min partner börjar jobba så bra med varandra, så allt börjar liksom klicka. Och det gör mig glad! Speciellt eftersom att vi bedöms om två veckor i detta ämnet, bara en lektion kvar att öva tills dess... 
 
Sedan var det bara repetition i 4h inför vår Studio Performance imorgon. Spännande! Men nervöst. Jag är längst fram i alla våra koreografier utom en så om jag gör fel kommer det märkas, haha. Men det ska bli kul, jag känner mig lite mer lugnt nu när vi kört igenom allt och sett att det funkar.
 
Efter skolan åt vi Frozen Yoghurt tillsammans, som varje fredag! Och ikväll ska jag nog inte göra mycket annat än att kolla på tv-serier och ta ett varmt bad, för att få vila både hjärnan och kroppen.
Och så ska jag äta det här, mmm. GOTT. 

Daily
Thoughts | Background
Exercises | Healthy
Motivation | Breakfast
Lunch | Snacks | Baking
Ballet | Photos | Music
Inspiration

Aug
Sep | Oct
Nov | Dec