Mental breakdown

Publiced 2013-10-31 01:04:33 i Daily,

Hellu!

Är så sjukt utmattad idag och det är bara onsdag! Aahhh, fattar inte hur jag ska klara av den här veckan. Man känner verkligen av hela klassens stress och panik och 30 mental breakdowns coming. 

Igår höll karaktärsdansläraren kvar oss längre för att kunna koreografera färdigt och repa sönder hennes piece. Får bara hoppas att alla formationer och sånt inte glöms bort innan lördag...

Idag började vår balettlärare, som nu är tillbaka efter två veckor, visa oss vilka övningar vi ska visa upp under vår studio performance. Vi har bara en klass kvar med henne innan dess så alla är väl lite smått frustrerade över att vi inte fått lära oss övningarna förrän NU.

Imorgon ska vi öva på jazzkombinationen, samt koreografera färdigt och repa vår contemporary-koreografi. Kan ni förstå att jag har panik över att alla lärare verkligen är ute i sista sekunden eller?! På fredag visar vi för hela skolan. På lördag med publik. På scen har man inga ursäkter, är du dansaren som inte minns stegen så spelar det ingen roll att det var koreografen som lärde ut stegen sent, utan det är ditt ansvar att kunna dem. No matter what. Ångeeest. 

Som pricken över i:et så har vi även fått våra scheman för bedömningarna nu, och redan om två veckor är det fyra ämnen som bedöms. Karaktärsdans, contemporary, balett och partnering. Och vi känner oss inte riktigt redo än... Droppen hade varit om vi ska visa några partnering-övningar på lördag haha, då hade nog vi alla brutit ihop. Svaret får vi nästa klass... ;)
Det enda bra med dagen: Mina efterlängtade tåskor kom! ÄNTLIGEN! Så under partneringklassen på fredag slipper jag välja mellan ett par döda och ett par som sliter av huden på mina fötter, haha. Är dock lite nervös eftersom att jag provar ett helt nytt märke & modell... Man vet aldrig om de är perfekta förrän man dansat i dem så ikväll ska jag sy och testa så mycket som möjligt i mitt lilla studentrum, utan att förstöra varken möbler eller kropp haha. Får se hur det går ;)

För övrigt så ser alla byggnader i New York ut såhär just nu. Här går man all in för HALLOWEEN :):) det bästa är när man raskar igenom Greenwich Village på morgonen, fortfarande lite halvsovandes, och helt plötsligt ba sticker det upp två skelettarmar och ett huvud ur marken!!!! Höll på att dö och kissa ner mig utav rädsla samtidigt, och det här har alltså hänt flertalet gånger.

Meeen nu så borde jag sluta skriva här för jag har ett par tåskor att sy och ett prov att förbereda mig inför imorgon! Musikprov. (På tal om att vara ute i tid, ehe...)

Godnatt!

Vecka 44.

Publiced 2013-10-29 03:05:21 i Daily,

Nu dyker alla goa hej-jag-har-lov-bilder upp på Facebook och Instagram, men här är det no such thing som ledighet. Vi kör på som vanligt, med the studio performance på lördag som mål. 

Idag började vi med styrka/stretch följt av balettklass och sen repade vi inför Nötknäpparen innan tåskoklassen. Idag lärde vi oss Russian, vilket jag tror är den sista dansen vi ska lära oss innan den slutgiltiga castingen sker. Nu kan vi Snow, Flowers, Spanish och Russian. Mycket att hålla i huvudet och få in i kroppen! Speciellt eftersom att vi nu förbereder oss inför vår studio performance på lördag och därmed har massa andra koreografier att kunna tills dess. Och som man inte bara ska kunna stegen till, utan man måste göra det snyggt och med det där lilla extra som man bara får till genom att öva, öva och öva. Som tur är så har vi en tom dansstudio på gymmet alldeles brevid vårt boende så där kommer nog jag och Courtney hänga den här veckan för att kunna naila det på lördag haha.

På tåskolektionen lärde vi oss även Sugar Plum Fairy Variation! Ååh vad jag älskar den, det gick inte att inte le när man dansade! Ett utav de vackraste klassiska solona jag vet. Dock hade jag betydligt mindre hud kvar på mina tår efter lektionen än jag hade innan... Mer detaljer vill ni nog inte höra, ehe. Life of a dancer, men det är det värt.

Ett shoppingcenter med en stor arena som jag och Courtney hittade tre hållplatser ifrån oss igår. De hade bland annat Target (tänk er typ Ullared) där man hittar Ben&Jerry's för $4,50. Alltså ca 30 spänn. NICE.

Pumpkin carving

Publiced 2013-10-27 06:29:57 i Daily,

Vi har haft en riktig myskväll här hemma! Giselle i min klass kom över för att se hur vi bor och vara med på en halloween-pumpkin-carving-sak som de anordnade på mitt boende. Efter det så bara hängde vi och snackade tills det kom fram att de inte visste vad en kladdkaka var!!! O. M. G. Vilket tragiskt/hemskt/förfärligt/deprimerande liv utan kunskapen om kladdkaka säger jag bara!!! Det fick mig även att inse hur alldeles för längesen det var sedan jag själv åt en kladdkaka så vips gick vi till affären för att köpa socker och grädde och sen satte vi igång med att BAKA =) Vi åt massa smet, skrattade, spillde alldeles för mycket kakao och pratade om alla möjliga olika svenska/amerikanska/mexikanska traditioner som finns. Hittills ligger fortfarande midsommar på förstaplatsen som konstigaste tradition. Och behöver jag säga att de ÄLSKADE kladdkakan eller?!
Mina mexican people med sina pumpor :) Giselle, Mariana, Analou och Cynthia från vänster. Älskar Harry Potter-pumpan, haha.

Alla ville ha kort på den exotiska kladdkakan, haha. Succé.

Origami.

Publiced 2013-10-27 00:06:00 i Daily,

Hej kompisarrrr!
 
Ännu en intensiv vecka är nu över. Den avslutades med en konstig fredag. Först hade vi balettklass tillsammans med killarna, vilket vi aldrig annars har. Killar och tjejer har vanligtvis separerade balettklasser eftersom att vi jobbar med lite olika saker typ. Så det var kul att få se hur de var utanför partneringklassen! Plus att vi fick den stora salen eftersom att vi var såpass många, so much win.
 
Sedan var det partnering, hade samma gamla favvopartner (om man nu får ha favoriter). Vi brukar köra övningarna tre par i taget, så att även killarna får lite paus mellan sina tre partners, men igår var vi lite ojämnt antal, så i sista gruppen råkade ett par bli ensamt haha. Min partner bjöd därför alltid upp mig att dansa i den gruppen också, så igår blev det dubbelt upp för vår del! Men jag gillade det, så mycket bättre än att stå och vänta när alla andra kör...
 
Sedan var det bara repetition som gällde, vi lärde oss alla placeringar till Flowers som vi nu kan koreografin till. Himlans mycket springa runt och bilda formationer och ha sig så det var en rätt förvirrad lektion som slutade med fetaste utskällningen ever. "Är det såhär ni presterar så kan ni aldrig förvänta er att bli något..." och allt vad det var. Eeeh. Tack och lov att det inte var rakt upp i mitt ansikte som han skrek saker, för i så fall hade jag nog börjat lipa.
 
Äntligen var dagen över och jag fick åka hem för att få Skypea med min älskade vän Jennifer (läs: Upptäcka att internet på mitt boende tydligen inte funkar...). Så nope. ingen Skypedejt igår. Så himla typiskt att det skulle sluta funka just då, men vi får försöka en annan gång i helgen.
 
Såhär såg min morgon ut. Havregrynsgröt med äpple och kanel (nya standardfrukosten) iklädd tofflor och morgonrock. Mmm , mys. Och ja, paketen som ligger där är min egen lilla adventskalender som mamma skickade till mig förra veckan! Wiie
Är himlans pysselsugen nu för tiden, vilket gav resultatet ovan. Ska börja fixa min sida utav rummet lite mer hemtrevligt har jag tänkt, spännandeee. 
 
 
 

Ben & Jerry's

Publiced 2013-10-23 22:38:23 i Daily,


Vad som behövs för att skriva en uppsats. Igår lämnades den in så nu kan jag slappna av! Det var ingen big deal egentligen, vi skulle bara göra en hälso-research på en sida och mitt ämne blev kolhydrater. Lite knepigt att förklara med ett välformulerat språk på engelska, men inte i närheten av lika knepigt som det var att få plats med allt på en sida. Finns massor att skriva ju, kolhydrater är ett så stort ämne? Anyway, LYCKAN när man kommer hem från skolan idag och halva glassen är kvar :))) jag har aldrig provat half baked innan, säger bara MMMM vad gott.

De senaste dagarna har vi haft Ms Marina på balettklassen eftersom att vår ordinarie lärare fortfarande är borta, men jag älskar henne så det har varit fantastiskt. Dock började min ena fot knasa sig igår... Lite oklart vad det är, antingen har jag jammat the calcaneus bone, vilket det känns som, men eftersom att det är just där som vadmuskeln fäster sig så kan det lika gärna vara ett problem med den. Det verkar iaf inte vara min gamla skada även om det är samma fot (tack och lov för det), men trots att det inte ska vara något farligt så suger det att det gör ont att bara belasta foten liksom... Har hört att man gör det rätt så mycket i dans, tro det eller ej.

Bortsett från det så är allt bra. Ikväll ska jag och en klasskompis på bibelstudium för college-studenter, det ska bli kul. Jag är glad över att ha flertalet kristna klasskompisar och det gör mig lycklig att se hur öppna folk är med sin tro här. Gud är god :)

Men först, GLASS.

Ny vecka, nya tag.

Publiced 2013-10-22 05:12:00 i Daily,

Igår så gjorde inte jag och Courtney något annat än att sitta i våra sängar i pyjamas hela dagen, haha. Vi lämnade alltså inte rummet en enda gång?! Så sen när vi gick och la oss hade vi fortfarande all energi kvar, vilket resulterade i att vi låg och snackade i sisådär två timmar och fick alldeles för lite sömn...
 
Så idag var en trött dag. Men det gick förvånadsvärt bra ändå! Det trodde jag inte, med tanke på att jag knappt ens orkade stå på tunnelbanan på väg till skolan. Det var i alla fall skönt att första klassen var styrka och stretch så att man hann vakna lite innan Ms. Corkle's balettklass.
 
Efter lunchen startades ytterligare castingdraman när vissa skickades till costume fitting för en roll, några blev kallade till att repa en annan roll, och andra fick nya danser att lära sig och jag vet inte vad mer som hände. Kaos. Jag var iaf med de flesta från min klass och vi lärde oss Spanish dance, steg och placering och hela köret, på 45 minuter. Här är det snabba ryck. Jag älskade för övrigt den koreografin, synd att den bara är ca 1 minut! (Kanske iofs är lite tur också, med tanke på hur intensiv den där enstaka minuten är...)
 
Efter lite gnäll och tusen frågor (om castingen) men noll svar från Ms. Liz så var det dags för henne att undervisa vår tåskoklass. Riktigt bra klass, bortsett från att mina tåskor dör...IGEN... (Det här är för sjutton tredje eller fjärde klassen jag använder dem?! Nu får de allt ta och ge sig...eller ah, helst inte ge sig). Sista halvtimmen utav klassen var jag helt skakig och yr, och sen såg jag på min vattenflaska att jag inte druckit mer än 1 deciliter på hela dagen... Ööh... Bra där, Rebecka. Jag har alltid varit dålig på att få i mig rätt mängd vätska, men SÅ dålig trodde jag ändå inte att jag var! Att skriva det här påminner mig om att jag borde ta en av de där vätskeersättningarna jag tog med mig hit, idag behövs det. Men anyway, det var sådär lagom kul att vi då skulle göra piqué manége när jag redan kände mig lite halvt borta, haha (för er icke-balettisar så innebär det att man gör massa piruetter samtidigt som man rör sig i en cirkel. Vill man tappa kollen på vad som är upp och ner och fram och bak så är det här ett effektivt sätt).
 
Efter skolan så gick jag och Courtney till en typ ekologisk butik (en ny favvo) för att köpa granola och annat gott, och när vi kom hem så stannade vi till vid gymmet next door för att skaffa våra gratis medslemskort. Det ingår nämligen i studentboendet, hur nice?! Det enda jag behöver betala för är att använda pilatesmaskinerna (typiskt...), om jag vill ha en Personal Trainer, samt massage. Resten är gratis! Vi fick värsta guidade turen också, gymmet är tydligen fyra våningar (?!) med bubbelpool, bassäng, bastu, hur många maskiner som helst, squashplaner, boxningssalar, danssalar (TJOHO), stretchingrum och hela alltet. A M A Z I N G. 
 
Och sedan dess har jag bara skrivit Nutrition & Health-uppgiften som ska vara inlämnad på onsdag. Man skulle ju kunna tro att jag har lärt mig att vara ute i god tid efter tre år på LM, men icke. Imorgon väntar panikplugg för både mig och Courtney, haha.
 
Hittade för övrigt en film på när The Concert Group framträder Spanish dance från Nörknäpparen under en Studio Performance för två år sedan! Så här får ni se vad vi lärde oss idag, fast med åtta personer och andra formationer osv =)

Världens bästa mamma.

Publiced 2013-10-20 02:02:45 i Daily,

Idag när jag kom hem efter att ha träffat en klasskompis för att prova ut tåskor och sedan handla mat så möttes jag utav ett mail som sa att jag hade ett paket att hämta ut här på boendet! Wiie, sprang ner för att hinna med postkontorets lördagstider och där var ett stort, grönt paket med rumsnummer 252 stort skrivet på ena sidan. TILL MIG FRÅN MAMMA :):):):):):):) tjoho.

Stort.
Blev ungefär såhär glad för det!!!
Och när jag öppnade det så blev jag nästan förvånad över hur mycket som fick plats där i! (Talangen att packa har jag tydligen ärvt från min mamma:)) Favvoknäckebröden, chips, LIPTON TE, stödstrumpor inför flygturen hem, disktrasa, proteinbar, müslibar, pepparkakor, SVENSK CHOKLAD (choklad här är verkligen inte gott så chokladälskande Rebecka säger härmed tusen TACK), en matlåda med kylklamp som lock, lite svenskt godis och sist men inte minst... Massa julsaker!! Haha. I min familj börjar vi alltid med julen väldigt tidigt, men det här är nog rekord. Jag fick en rosa hemmagjord och ihopfällbar julgran, julpapper och småpaket som tillsammans blir en JULKALENDER, ett litet paket för varje dag i december innan jag kommer hem :) 

Fattar ni hur glad jag blev eller?!?! Och alltså åh. Mamma. Du är världens bästa. Så kreativ och genomtänkt i allt du gör, det här satte du mitt i prick. Just nu sitter jag och dricker vaniljte, äter min hallon-lakrits-dödskalle och tänker på dig. Tack för allt du gör, utan dig hade jag aldrig varit här. Älskar dig!

/Världens lyckligaste dotter

H.E.L.G

Publiced 2013-10-19 06:03:05 i Daily,

IIIH DET ÄR FREDAG! Fatta lyckan när Mr McSween efter första passet utav repetitioner säger att vi är färdiga för dagen. HALV TRE slutade jag alltså idag!! Benen, fötterna och hjärnan tackade så mycket för det. Sen var det Froyo-dags med mina fina klasskompisar. Mmm. Bra grej!

Dock började inte dagen riktigt lika fancy, jag och Courtney försov oss hehe. Min mobilladdare har pajjat så min mobil var död sen ett tag tillbaka så hennes skulle stå för väckningen idag, men... Ingen utav oss vaknade. När jag vänder mig om i sängen på morgonen hör jag någon säga "Rebecka... Did you know that it's past seven?!" och waah, så blev det bråttom. Men vi hann i tid, tjoho. Sen hade vi världens mördarbalettklass, Ms Liz (som hoppade in för försvunna Ms Andi) var helt galen?! Jag älskar Ms Liz, hon har blivit lite som vår klassmamma som vi pratar med om allting, så vi alla blev fett chockade när hon var helt frustrerad över allt och alla under klassen idag. Vår slutsats: medelålderskris som idag gick ut över oss. Och pianisten!! Vi trodde hon skulle hoppa på honom där ett tag när hon snackade om att det var grande allegro och att hon därför vill ha LÅNGSAMMARE musik. Jisses.

Sen rätt in till partnering! Vi tror att killarna hatar oss, de har nämligen en tendens att skippa denna klassen asså. Antingen är de sjuka eller helt plötsligt väldigt skadade, hehe. Så idag hade vi fem killar på 20 tjejer! (För övrigt så försvinner vi tjejer också en och en, i början var vi ju 30 pers...) Jag fick samma partner som de senaste gångerna och han är bäst! Trivs såå bra med honom så hoppas att jag aldrig behöver byta igen. 

Sen in till repetitionen som bara varade två timmar istället för fyra. Efter det var vi några stycken som hängde hemma hos Giselle i min klass. Hon bor typ ett kvarter från skolan, så det var perfekt att vara där ett tag innan vi åkte tillbaka till skolan för GRATIS MASSAGE. Aaahhh. Det är nämligen en massageklinik på skolan varje helg, och den här helgen var det dags för min klass! Jag hade bokat en tid idag och åh vad värt. Mina ben är såå avslappnade nu, de behövde verkligen det där.

Efter massagen stannade vi dock lite för länge i studion och gick igenom Flowers, som vi nu kan hela koreografin till, skrev ner korrektioner osv. En dansares fredagskväll you know <333 Men det var bra att ha det gjort, nu kan jag bara ta det lugnt hela helgen!
Sjukt ball fläta som Deanna gjorde på mig hemma hos Giselle.


Sånt här hittar man nu för tiden i matbutikerna. New York förbereder sig för Halloween! 

Onsdag.

Publiced 2013-10-17 02:24:27 i Daily,

Hej kompisar!

Den här veckan har jag haft sån SJUK träningsvärk i benen, allt tack vare Mr Andrej. Från och med nu så är nämligen han vår lärare på måndagens styrka- och stretchklass, vilket var pretty painful i efterhand. Speciellt när man kom till skolan dagen efter och skulle ta trapporna till sjätte våningen. Mmmm.

Bortsett från det så är livet riktigt bra här borta! Dock har många i klassen redan hunnit skada sig, varav en åkte hem till Boston idag för att hon behöver opereras... Hon bor i samma korridor som mig så igår var vi några stycken som hängde hela kvällen, åt glass och smore's, kramades massa och sa hejdå eftersom att vi inte vet när hon kommer tillbaka igen. Så himla tråkigt verkligen.

Vår huvudlärare, Ms Andi, har även flytt landet i två veckor och ingen vet vart hon är haha. Mr Ray kom in innan klassen som hon skulle undervisat igår och frågade oss vart hon var och vi ba ehh, det är du som är hennes chef...? Oklart värre. Så idag hade vi istället Ms. Marina på baletten, ännu en sån rysk helsjuk lärare. "WHY your POPO is like PILLOW??!?! SQUEEEEEEEZE" utbrister hon medan hon slår på våra rumpor haha. Och hoppar man inte tillräckligt högt på lektionen så placerar hon en elev sittandes på golvet framför en så att man måste hoppa högre om man inte vill typ mörda sin klasskompis. Hon är en fantastisk lärare, såå rolig.
Och idag var det den 16e, vilket betyder gratis te på Davids Tea för alla Joffrey-elever! Tjoho. Så jag, Courtney och Deanna gick dit efter skolan, mmm. 
Bästa stället nånsin, kolla bara alla tesorter?! Kunde inte ens få med alla i bild, såå många är det. Och personalen är så snäll, alla burkar som står framme på bänken var de de ville att vi skulle lukta på och få smaka och allt, haha. 

Nu är jag hemma på boendet, har ätit middag, bakat lite scones bara för att scones är så himla gott till te, och nu ska jag kolla på någon tv-serie. Bra kväll med andra ord. 

Puss&kram!

Busy life.

Publiced 2013-10-15 17:24:27 i Daily,

Waa, så himla mycket som händer just nu, har inte hunnit skriva om allt! Just nu har vi håltimma efter dagens första klass, balett med skolans artistic director, Mr Ray. Rasten har spenderats genom att plugga ben inför anatomiprovet nästa lektion, köpa kaffe på Lenny's för att det är en tisdagstradition och kolla på The Concert Group's balettklass för att få lite inspiration i början utav veckan. Multitasking is the shit med andra ord!
"Tibia touches tarlsals talus" och sånna där ramsor för att komma ihåg... Trodde jag hade pluggat färdigt efter naturlinjen, men icke!
Är såhär exalterad över att veta alla 206 ben i kroppen <333

Inspelningar osv.

Publiced 2013-10-13 22:54:07 i Daily,

Jag dissade visst matlagningen igår och hängde med Julia och hennes kompis istället. Det var kul! Efter en alldeles för lång tunnelbanetur så åt vi på en bar/restaurang högt uppe på Manhattan, där de bor, och till slut blev det såpass sent att jag sov över. Imorse gjorde vi en riktig gofrukost och sedan åkte jag och Julia till skolan (ja, du läste rätt, skolan på en söndag), för att filma in ansökningar osv innan hennes repetition började. Så nu är jag hemma igen och SKA ta itu med matlagningen. Och tvätten. Så det så! Inga undanflykter den här gången hehe.
Spegelbild i studion medan Julia gjorde i ordning sig. Så kan det gå.
Om bladen utomhus fortfarande inte är höstiga nog så får man ha blommor på sig. 

Berry-mugcake

Publiced 2013-10-12 17:41:57 i Breakfast, Healthy, Snacks,

Some of you asked me for the recipe, so here it comes! So simple, yet so delicious.
Ingredients:
• 2 tbsp flour of own choice (I used organic soy flour)
• 1 tsp cinnamon 
• 1/2 tsp baking soda
• 1/2 tsp stevia (or sweetener of own choice)
• 2 tbsp liquid egg whites (or 1 regular egg white)
• 1 tbsp milk of own choice (I had no milk at home so I used water, haha... But it worked out well!)
• Some raspberries and blueberries

Mix the dry ingredients together in a mug or bowl, and then add the eggs, water and berries. Put it in the microwave for 2-3 minutes and enjoy!

4,5g fiber and 7,5g protein + antioxidants from the berries. That's what I call a good treat!

Lördag

Publiced 2013-10-12 17:10:25 i Daily,

Godmorgon!
Såhär ser mitt liv ut just nu:
Frukost på sängen. Gjorde en nyttig hallon&blåbär-mugcake och åh vad god den blev! Älskar att experimentera med recept, speciellt när det blir bra. 
Just nu skriver jag inköpslista, för idag ska här storhandlas så att jag kan laga massa mat att frysa in. Orkar aldrig laga något efter skolan så då är det bra att ha förberett mat att kunna värma i micron! Äta bör man liksom. 
Men innan det är det tvätt som gäller! Oh happy day osv. /Vuxenrebecka

FREDAG

Publiced 2013-10-12 03:19:25 i Daily,

Alltså så SJUKT utmattad. 5,5 timmar i tåskor är inte nådigt. 
Dagen började med balettklass med Ms Andi och sedan partnering med Ms Corkle och Mr Andrej. Den klassen gick såå bra faktiskt, säkert mycket pga att mina tåskor fortfarande är stenhårda så jag fick en sån sjuk balans och stabilitet i allt vi gjorde, haha. Min partner verkade nöjd och Mr Andrej valde mig att få demonstrera övningen med honom, så jag glömde lätt av smärtan i fötterna när det kändes som om det gick så bra. Gillar min australienske partner också, han är grym. Och trevlig. 
Sedan var det 4h repetition som gällde efter lunchrasten... Idag visade vi upp Snow för Mr Robertson (koreografen som sätter rollerna inför föreställningen). Lite nervöst men det gick ändå okej. Varje grupp hade EN chans på sig att övertala Mr Robertson att man platsar där. Varje grupp i sig innehåller 12 personer och vi var 7 grupper satta på Snow. Såå... Man måste sticka ut, kan man säga. Fördelen med att ha fått köra dubbelt upp visade sig nu: Jag hade två grupper att dansa med! Så när första gången inte gick bäst så hade jag en till grupp att få visa upp mig i och då gick det mycket bättre. So much win. 
Direkt efter det så gick vi in i en studio för att få lära oss Flower-delen, nästa del ur Nötknäpparen att bli rollsatt. Så nu är jag hjärndöd med massa steg i huvudet, tack och lov för helg haha... Dessutom arbetar vi oss närmre vår studio performance den 2a November, där vi kommer vara med i 4-5 koreografier, så huvudet är fullsatt! Vet inte vad som är jobbigast, hjärnan full av danssteg eller molekyler, som den varit tidigare år. Lätt att danssteg är roligare iaf. 
På väg hem från skolan. Freedom Tower längre ner, och den kyrkliknande byggnaden mitt emot skolan är tydligen ett bibliotek och före detta fängelse. Jahopp...

Efter skolan gick klassen till 16 handles idag igen, bästa frozen yoghurten. Ny fredagstradition typ. Vi skaffade till och med medlemskort haha, man får liksom poäng för varje dollar man handlar för och i slutänden får man en gratis! V ä r t. 

Nu ska jag återgå till att ligga i min säng som en död sill. The fab NYC-life, you know. 

@ Joffrey

Publiced 2013-10-10 20:00:11 i Daily,

Skolans wifi funkar nu, tjoho. Känner mig lite mer kontaktbar än tidigare! Pga tidsskillnaden så kommer jag alltid hem från skolan när alla i Sverige går och lägger sig, så jag hinner bara snacka med folk på helgerna haha... Det suger lite! Men nu kan jag iaf svara på whatsapp osv under dagarna :)) LYCKA. Vad gjorde man innan internet asså....
Alltid här tidigt. Absolut inte för att jag är morgonpigg, utan snarare sagt tvärt om. Behöver min lilla tid att vakna upp innan morgonklassen hehe.

Anyway! Vi fick idag reda på att castingen för Snow sker imorgon under repetitionen. Så ikväll får man öva för att få behålla sin plats, annars ryker man. That's how it is :))

Giselle Act 1.

Publiced 2013-10-09 04:34:00 i Ballet, Daily,

Det var alltså denhär lilla fina variationen vi lärde oss igår! Fantastisk dansare i klippet också, vi kan ju låtsas att det var så det såg ut när vi så tappert kämpade. Hehe. 
(Kollade precis på klippet igen. Alltså jag DÖR, kolla hennes kontroll och balans?! Sick.)
 
Idag fick jag visa och förklara Osgood-Schlatter för mina kära klasskamrater på anatomin, haha... För er som aldrig spanat in mina knän (varför ni nu skulle ha gjort det) så kan jag lova att det inte direkt är någon vacker syn. Knölarna finns allt kvar efter knäskadan för sisådär 5-6 år sedan. Anatomiläraren tyckte tydligen att det var mycket fascinerande och sa att hon aldrig sett så stora knölar innan. Jo men eh, tack eller nåt... Hade nog också tyckt det var ganska komiskt om de inte var ivägen när jag dansade... 
 
Anyways! Karaktärsdansläraren är alltid tisdagens höjdpunkt, hon är bara helt fantastiskt rolig. Riktigt sträng, äkta ryss också för den delen, så man vet inte riktigt om man vågar skratta, hehe. Men för det första så räknar hon aldrig, utan betonar musiken med sina "zum, zum" och "tji, tji". För det andra så har hon inte den blekaste aning om någons namn, vilket hon inte direkt verkar bry sig om heller, eftersom att vi alla är "girlsies" eller "babies" (läs med en rysk accent). För det tredje så älskar hon att skratta åt oss när vi ser dumma ut (vilket vi väldigt ofta gör under karaktärsdansklassen). Hon har också en tendens att hata pojkarna så att de får göra om övningen 1000 gånger. Love her.
 
Meeen mycket på G gör att jag ska sova nu! Carpe sömnen lix. Natti!

Happy monday

Publiced 2013-10-08 03:47:00 i Daily,

Hej kompisarrrr!
 
Idag höll jag på att somna om. Meeen! Så vacknade jag av ett ryck när jag insåg att väckarklockan faktiskt redan hade ringt för en kvart seda. Tur det.
I skolan hade vi först styrka/stretch följt av balett. Efter lunchen hade vi två timmar repetition inför Nötknäpparen då vi avslutade hela Snow-delen och nix, jag hade ingen avbytare den här gången heller hehe. Men som tur var så var det bara två timmar jämfört med de 4 timmarna i fredags! Så jag överlevde. Sista klassen hade vi Pointe/Variation så jag bestämde mig för att breakea in de nya tåskorna som är YTTERST hårda och smärtsamma. Men någon gång måste de mjukas upp och det här var bästa lektionen för det! Ms Andi var snäll och lät oss välja vilken variation vi ville lära oss, och till sist blev det solot ur Giselle, akt 1. ÄLSKAR det solot, så himla vackert! Kunde redan hela utantill för jag har sett det så många gånger, haha. Men eftersom att jag aldrig har dansat det så var det kul att få stegen man hade i huvudet in i kroppen! Och när man redan kan stegen så är det mycket enklare att tänka på tekniken och armarna och huvudet osv =)
Efter skolan så var det bara handla mat som gällde. Gick till Trader Joe's som vanligt, bästa! Så himla snygg är affären också, kolla bara? 
Har skaffat mig smartaste matlådan som man liksom viker ihop. Här med ris- och fetaostsallad, fiberbar, vindruvor, gurkstavar och macka. Standard lunchbox.
Pretty fint var det att kvällshandla också.
 
By the way så kom det en tornado till New York idag. Så idag var första riktiga regn- och blåstdagen jag upplevt här! Inget jag har saknat precis hehe.
 
Godnatt!

Bästa lördag.

Publiced 2013-10-06 15:25:30 i Daily,

Ååh alltså igår var en så himla bra dag! Jag har alltid tänkt att det kommer bli lite ensamt att bo här borta, men jag kunde inte haft mer fel! Och det är jag så glad över. Gårdagen beskrivs nog bäst i bilder så förbered er för bildbomben.
Min kompis, Linnéa, och hennes kompis, Sandra, kom hit i veckan eftersom att Sandras morfar bor utanför stan och självklart så ville vi ses! De skulle se en föreställning halv två, så redan klockan elva möts vi på Grand Central Station. Jag hade aldrig ens varit där, trots att det är ett sånt ställe som man "måste se" i New York, oavsett om man är där för att ta ett tåg eller inte. När jag kom dit så förstod jag varför.




Hur vackert är det inte?! Det kändes som att man var med i en film haha, jag måste ha sett någon film där stationen är med för det kändes himla bekant. Trots att vi var lite oplanerade och inte bestämt en specifik plats att ses på (typiskt turistmisstag haha) så hittade vi varandra och började gå runt. Vi såg FN-byggnaden (egentligen bara för att vi gick åt fel håll det första vi gjorde men det kan vi vara tysta om...)
Och sedan tog jag dem till Times' Square eftersom att de inte varit där än. Det är ju en plats man måste se liksom! Visade dem den stora Forever21-butiken, Hershey's och vägen till Macy's och Victoria's Secret ifall de ville dit efter föreställningen. Viktigaste ställena ju ;) 
Sen blev vi hungriga och hittade första bästa restaurang som inte var överknökad.
Det fick bli en kycklingchiabatta med avocado, tomater, någon sås och jag vet inte vad. French Fries till det också! Har man tränat hårt en vecka så får man unna sig hehe. Sjukt gott var det och jag har nog aldrig varit så mätt i hela mig liv. Bilden gör inte riktigt rättvisa till den enorma portionen (som alla portioner i USA ehe), men mycket var det iaf.

Glad Sandra och Linnéa. Sandra fick en himla äcklig kolsyrad ägg och choklad-milkshake haha, det var kul. Är så glad att jag fik träffa er tjejer, ni är fina!!
Sedan droppar jag av dem vid ingången till Lejonkungen och har två timmar för mig själv i stan. Två timmar kanske låter som en lång tid, men i New York är det ingenting. Så jag vandrade upp längs med Boadway, gick runt i några butiker, provsmakade godisar och allt möjligt. 
Hittade bland annat en ball kyrka mitt i gröten haha. Egentligen hade jag tänkt att prova ut en dansdräkt och ett par nya tåskor, men eftersom att fötterna var svullna och värkte efter gårdagens träning (fick inte på mig annat än joggskor imorse haha) och magen nu stack ut en halv decimeter extra så kände jag att det inte riktigt var rätt tillfälle ;)
Sedan bar det av mot Central Park! Där hade min klass en liten knytkalas-picknick. För övrigt så himla svenskt med knytkalas, vem tror ni kom med idén liksom? 
Bortsett från att vi bestämt att mötas vid the Great Lawn, som tydligen är såpass great att den sträcker sig från 79th till 86th street, så var det riktigt lyckat. När vi till slut hittat varandra så satt vi ner och hade det såå mysigt. Alla hade tagit med massa amerikanska konstigheter som de velat få mig att testa, det ena godare än det andra. Själv hade jag tagit med mig lite olika chips, vilket också var uppskattat.
På riktigt, älskar central park. 
Det är fortfarande så fint väder här och det gör mig så lycklig! Liksom vilken svensk som helst är jag väldigt väderberoende, regnar jag så kan jag bli helt deprimerad, men livet känns fantastiskt så fort som solen kommer fram haha. Med andra ord är jag lycklig över att man fortfarande går runt i sommarklänningar på dagarna.
Och btw, är det bara jag som får såndär äkta Narnia-känsla utav dessa stolpar?
För övrigt snyggaste toaletten jämfört med bajamajorna i Slottskogen. 1-0 till Central Park. 
Känns konstigt att det är sommar ute, men höst på marken. Tänkte inte ens på att bladen börjat falla förrän jag såg det under några träd i parken. Kan ju iofs bero på att det inte finns många andra träd i stan förutom här haha.
Simply amazing att få kolla ut över det här samtidigt som man skrattar med sina nya vänner. Jag tycker verkligen om min klass, vi har lyckats bra med att komma nära varandra trots omständigheterna. Inte ens i danssalen är rivaliteten för hög, utan ser man någon göra en riktigt snygg piruett så kan man säga det, liksom ge lite beröm när man ser någon lyckas. Jag vart så förvånad över det först, för jag har aldrig varit med om det tidigare. Vanligtvis så stirrar man istället bittert på människan som lyckades och bestämmer sig för att klara en ännu snyggare piruett.
Vi satt där tills det blev mörkt och det var dags att bege sig hemåt.
Fett ball vägg över solsystemet på tunnelbanehållplatsen.
Men när alla andra åkte hem så mötte jag upp Julia. En vi känner skulle nämligen ha sin design displayed på en skyskrapa, men eftersom att han jobbar på GöteborgsOperan så var han hemma i Sverige och kunde inte se det själv. Så istället bad han oss ta bilder! Vi hade ingen aning om vad vi skulle förvänta oss, men när vi kom dit så var det typ en jättestor utställning med massa olika bilder som visades, allt från fantastiska fotografier till målningar. Dock var lilla jag lite långsam när just hans bild dök upp hahha.... Fail! Men man kunde även gå till gallerian och där fick vi närmre bilder. En annan utav hans vänner hann ta kort när bilden dök upp, så det vart lugnt hehe.
Hans design buren utav Miss Sweden 2011. Hon vann med klänningen och tävlar här med den i Miss Universe. Men det roliga är att..........

Vad är det för klänning om inte den här? ;) Aviad Arik Hermans fantastiska design till Svenska Balettskolans föreställningar på GöteborgsOperan 2009. Här i Svansjöns pas de troix, buren utav moi. För övrigt en snyggaste kostymen jag någonsin haft, detaljerna på kjolen är helt amazing.

Anyway! Det var min dag det. Den avslutades dock med att en väldigt lycklig Rebecka kommer hem, börjar må illa och sedan spyr mitt i natten? Haha alltså så sjuuukt oväntat?! Antagligen blev det väl så mycket skräpmat idag att kroppen sa stopp. Jag mår i alla fall bra nu och ser fram emot en lugn dag!

Good vibes

Publiced 2013-10-05 16:00:06 i Daily,

Jag börjar bli king på det där med snabba gofrukostar känner jag!

Här har vi en liten standardfrukost. 
• Havregrynsgröt med frysta bär på, det blir såå gott när man låter bären bli varma av gröten och typ smälta lite. Som sylt fastän färskare och godare, mmm. 
• Fil och flingor, filen måste alltid vara med på ett hörn liksom hehe. 
• Äggvitor som ett smart sätt att få i mig det där proteinet som jag har problem med. Himla enkelt också, bara 1 dl äggvitor (köps på burk) in i micron för 2 minuter. 
• Och sist, snabbkaffe med kakao i. Chocoffee typ. VÄRT.

Typiskt bra start på en typiskt bra dag med andra ord! Är så tacksam över att det är helg haha. Ska strax åka in till stan för att träffa massa olika folk, bland annat min fina svenska kompis Linnea som just nu befinner sig i New York! Wiiie. Life is good.

Ha en bra dag alla fina!


What a day

Publiced 2013-10-05 03:11:39 i Daily,

Alltså... Det här har varit den sjukaste dagen so far. Lätt. Jag vet inte ens var jag ska börja haha. De senaste tre nätterna har jag av någon konstig anledning vaknat kallsvettig varje timme och därmed inte alls fått tillräckligt med sömn. Så jag var pretty much död när alarmet ringde imorse, en lagom bra start på dagen liksom!
När vi kommer till skolan och kollar anslagstavlan så har de tydligen delat in alla elever i tre grupper inför repetitionerna av Nötknäpparen: blå, röd och grön. De flesta från min klass hamnade i röd som ska repa Snow, Russian, Flowers, Spanish och jag minns inte vad mer. Mycket var det iaf haha. Ingen fattar heller hur, när eller varför de valde ut folk, utan indelningen kom lite som en chock. Och ur dessa grupper kommer de välja vilka de vill ha till vilken roll i föreställningen osv. Så nu börjar allvaret... (Och med tanke på hur mycket drama det blev över en gruppindelning så vill jag inte ens tänka på hur det blir när själva rollistan dyker upp.)
Lite småförvirrade värmer alla upp inför balettklassen med Ms. Marina, men då kommer helt plötsligt Ms. Andi in, placerar oss i bokstavsordning och börjar snacka om de pågående assessmenten, att hon inte vill råka bedöma fel person för att hon inte är hundra på namnen osv. Ingen fattar riktigt nånting eftersom att vi inte har assessment week förrän om ett bra tag, men okej...
Sedan vidare till partnering. Idag fick jag en ny partner, han var den bästa hittills hehe (om man får ha favoriter). Mr Andrej fick mig att demonstrera övningarna med honom och det var fett nervöst... (Det innebär att man får gå igenom övningen till musik, med läraren som partner, inför allihopa. Fett scary) Men det gick bra, han gav mig till och med beröm! Waa. Och jag råkade inte sparka honom med tåskon eller något heheh (det har faktiskt inte hänt ÄN, way to go Sweden). Däremot var Ms. Corkle på fett dåligt humör under klassen, hon skällde på allt och alla. Förutom vid ett tillfälle. Jag lyckades nämligen faila med alla piruetter åt vänster vilket gjorde mig lite sur eftersom att jag faktiskt är vänstersnurrare. Så jag stod och övade lite i bakgrunden medan några andra körde övningen och helt plötsligt bara fick jag till en piruett med sjukaste balansen, jag liksom gled runt lite extra varv och stod kvar ett tag på tå, med en lätt förvånad blick, innan jag avslutade den. Det är sånna piruetter man får till once in a lifetime och YES, Ms. Corkle lyckades kolla just då. Vanligtvis är det när man får sånna moment som ingen annan ser haha. (Hoppas inte hon förväntar sig sånna piruetter varje gång från och med nu, för ska jag vara ärlig så har jag ingen aning om var den kom ifrån...)
Anyway! Efter det så var det performance studies. 4 timmar. Förvirrade delas grupp röd upp, grupp blå får gå hem och grön försvann någon annanstans. Och vips så var jag ensam från min klass i en danssal med två lag ur grupp röd. Och vips så hamnade jag ensam på en roll... (Att det är två lag innebär att det är två personer på samma roll, så att man switchar av. Att jag var ensam på en roll innebär alltså att jag gjorde båda lagen eftersom att jag inte har någon att switcha av med). Så vi lärde oss koreografin för Snow med alla steg och placeringar rätt fort och sen bara körde vi. Lag 1. Lag 2. Lag 1. Lag 2. Och stackars lilla mig, som även lyckats hamna på den plats som går in och ut till olika delar utan paus hela tiden, får köra fyra timmar non stop i salen utan aircondition. Det kanske inte låter så illa, men jag trodde att jag skulle dö. Sista halvtimmen alternerar jag mellan att känna spysmak i munnen och att se stjärnor. "Puke or faint, what would be less embarrassing..." tänkte jag då och då haha. Och när klockan äntligen slår 4:30 och vi ska sluta så kommer Mr. McSween in och vill se båda lagen en sista gång. Trodde jag skulle börja gråta i den stunden... Men två gånger till fick det bli. Seriöst det värsta jag varit med om. Aldrig igen.
Meeen jag överlevde!! Tack vare tanken på att min klass bestämt sig för att gå till 16handles för att fira att vi överlevt ännu en vecka, haha. Så FROYO for the people!! Kan NÄSTAN säga att repetitionen var värt det. Men bara nästan. De andra i min klass hade tydligen inte alls haft en lika hemsk repetition haha, om jag var bitter eller? Aja, man kan väl lugnt säga att jag fick stegen inpräntade i muskelminnet iaf. Hoppas verkligen att repetitionen på måndag är annorlunda planerad dock...
FROYO. Bästa någonsin, kan inte få nog. Mitt mål är att ha testat alla olika Froyo-ställen under det här året haha. Hittills är jag uppe i tre.
När jag kom hem så väntade ett litet kanelbullensdagsbrev från Mami med en bit svensk choklad och saknat favvote. Hon är bäst hon.

Nu ska jag ta ett låååångt bad och bara... Koppla bort hjärnan ett tag. Det behövs verkligen. Godnatt!

Onsdag.

Publiced 2013-10-03 00:17:53 i Daily,

Onsdagar är alltid "slappa", bara två dansklasser och resten är teori. Dessutom har vi sovmorgon till klockan nio, tjoho! Och eftersom att första klassen är danshistoria så behöver man inte heller komma tidigare för att värma upp. So much win.
De första två danshistorialektionerna har vi snackat om Joffrey Ballet, men nu var det dags att ta hela tjojjahejtit från första början, tillbaka till den italienska renässansen innan dans blev en konstform. Och om det finns något skolämne som jag nånsin hatat så är det just historia... Men nu börjar vi i alla fall närma oss tidsperioden då dansen kom till Frankrike (där lilla bex med sitt danshistoriefacit vet att baletten grundades, tjoho) så nästa lektion kanske blir mer intressant (förhoppningsvis iaf).
Sedan balettklass med Ms. Andi, som studerade på The Royal Ballet School i London och har dansat för Boston Ballet och Netherlands Dance Theatre. Hon ger många och mycket specifika korrektioner, vilket är bra!
Efter det hade vi Health & Nutrition, idag snackade vi om ätstörningar, kostcirkeln och hygien. En salig blandning med andra ord haha. Ms. Tia har en tendens att gå igenom rätt självklara saker, till exempel vad en tesked är för något och att man ska duscha dagligen. Men hon säger även många bra saker så jag gillar de lektionerna.
Till sist hade vi repertoar! Och jag ÄLSKADE den klassen! Ms. Andi undervisade och vi fick jobba på en del ur en contemporary ballet innan vi gick över till improvisation/egen koreografi. Alla blev tilldelade ett "tema" som man skulle koreografera inom, t.ex. cirkulärt, linjärt osv. Mitt tema var golv och jag älskar floorwork så det var bara att kötta :) (för alla er icke-dansare så innebär floorwork kort och gott att man är nere på golvet. Alltså typ rullar runt. Fast dansar. Eeeh japp). Så den klassen gick tiptop, fick beröm från både klasskompisar och Ms. Andi så nu är det en glad Sweden som ligger på sin säng hemma i Brooklyn. Funderar på om det är värt att storhandla idag eller om jag ska skjuta på det tills imorgon... Dagens problem asså.
Brooklyn Heights (där jag bor) sett från Staten Island färjan som jag och Mami åkte.
Har nu äntligen köpt KAKAO för att kunna göra goda choklad mugcakes i micron på rummet. Mmm säger jag bara, Hershey's är bästa chokladstället ever. Hade man kunnat teleportera lite smak genom bloggar så hade jag lätt skickat med lite kakao-smak i det här inlägget för den här kakaon är den godaste nånsin. (Sötaste platspåsarna får man också)

Anyway! Back to business. Handla eller inte handla.........

Oktoberdag.

Publiced 2013-10-02 04:55:08 i Daily,

Det känns så sjukt konstigt att det fortfarande är för varmt för att ens ha tjocktröja på sig när man är på väg hem från skolan. Men jag klagar inte! Att få en solig höst i år låter alldeles förträffligt.
Anyway, dagens mest intressanta händelser var att Daniel Ulbricht från New York City Ballet kom och undervisade på skolan (hur typiskt att han inte hade min klass?!) och att karaktärsdansläraren gick helt crazy och hotade att kasta ut sisådär fem pers från lektionen... Haha. 
I övrigt så var det en helt vanlig dag med balettklass (i den största salen! B ä s t), anatomi, cunningham-teknik och karaktärsdans. Mellan baletten och anatomin hade vi en jättelång paus så vi hann kika in på lektionen som Daniel Ulbricht undervisade. Ååh. Amazing. 
Från en repetition inför julföreställningarna förra året.

8h sömn är målet så godnatt! Taggar en halvtimme sovmorgon imon haha, viktigt!

Nutcracker.

Publiced 2013-10-01 01:38:24 i Daily,

Dagen började som vanligt med balettklass och sedan hade vi stretch/styrka. Under lunchrasten så låg vi alla i en stor hög, så utmanttade som vi var haha.
Efter lunch så hade vi Performance Studies och vi förväntade oss återigen en vanlig tåskoklass, eftersom att det är så de senaste Performance Studies-lektionerna sett ut. Men helt oväntat så kommer då Mr McSween in och säger att han skall lära oss snöflinge-delen ur Mr. Robertsons version av Nötknäpparen. Eftersom att vi vet att det är den föreställningen som skolan sätter upp till jul så började väl alla inse allvaret. "Sweden, shit just got serious..." hör jag Atarah viska till mig, hahaha (Yep, jag har ett nytt smeknamn. Enda gångerna jag hör någon kalla mig Rebecka är när lärarna säger något, alltid annars heter jag Sweden). Koreografin är mycket snabb och vi lärde oss fyra olika delar på en timme. Men som om inte det var nog så kommer självaste Mr. Robertson in den sista timmen av klassen för att kolla på oss. Han lät oss göra de olika delarna två och två i ordning enligt hans namnlista, samtidigt som han antecknade i sitt lilla block. Då och då reste han sig från sin stol för att gå fram och ta en noga titt på någons namnskylt, lägga till anteckningar och utan att säga ett ord gå tillbaka och sätta sig längst fram i danssalen. Behöver jag säga att jag var nervös eller?
Efter det så var det 1,5h tåskoklass kvar och med tanke på att jag redan dödat mina tåskor så var det inte direkt en dans på rosor. Men jag bestämde mig för att klara mig igenom klassen utan att byta till mjukskor och det gjorde jag! Tydligen så tar det alltså två veckor för mig att dansa ut ett par, plånboken bockar och bugar för det... Nu har jag ett par helt oanvända kvar så i helgen får jag gå på jakt efter nya haha.
"Behind every beautiful thing, there's some kind of pain" - Bob Dylan. Sammanträffande att jag stötte på just detta citat idag?
 
Ett annat citat är "Every dancer needs FOOD" - Rebecka Hansson. Och med det tänkte jag säga att det är dags för mig att handla hehe, tack och hej!

Daily
Thoughts | Background
Exercises | Healthy
Motivation | Breakfast
Lunch | Snacks | Baking
Ballet | Photos | Music
Inspiration

Aug
Sep | Oct
Nov | Dec