Lördagsdans

Publiced 2013-09-29 06:23:16 i Daily,

Hey guys!
Idag har jag tacklat med tvättmaskiner och torktumlare, haha. Jag TROR att jag klarade mig utan trasiga, förlorade eller missfärgade plagg så jag antar att det är ett godkänt betyg! 
Sedan kastade jag ihop en middag och började göra i ordning mig för kvällen. Hela klassen var nämligen bjuden hem till Lauren eftersom att en som hon delar (en otroligt snygg) lägenhet med fyllde år och ville samla ihop så mycket folk som möjligt till sin födelsedagsfest. Så ikväll blev det massa gött häng, mat och dans, riktigt trevligt! Alla bilder från kvällen ser pretty much ut såhär:
Så man kan säga att det var lyckat!
Sedan drog folk vidare till en annan fest men jag och några andra kände oss färdiga för den här gången och åkte hem istället. Skönhetssömnen you know... ;)
Godnatt!

TGIF.

Publiced 2013-09-28 02:12:00 i Daily,

Imorse tog det sisådär 15 minuter innan jag tvingade mig själv att inse att alarmet faktiskt ringde för att jag skulle gå upp. Det är nog seghetsrekordet hittills, mycket pga. den sjuka träningsvärken i rumpan och insida lår?! Försöker fortfarande komma på vad vi gjorde för speciellt igår som kan ha gett denna träningsvärk. Det måste nog ha varit styrkeklassen, gött att den ger resultat I guess. Det kändes dock inte lika gött att stå på benen idag haha...
Första klassen var balett med Ms. Bogdanova, före detta principal dancer för the Russian National Ballet Company och har även fått titeln "Honored Artist of Russia". Så kort sagt kan man säga att hon är pretty amazing! Fruktansvärt rolig är hon också, speciellt när hon skrattar oss rakt upp i ansiktet och imiterar alla våra fel på fulast möjliga sätt haha. Älskar hennes lektioner.
Sedan var det partnering med Mrs. Corkle, som jag berättade om igår, och Mr. Jouravlev som är från Ryssland, före detta principal dancer för Perm State Opera and Ballet Theatre och New Jersey Ballet. Fick en ny kille att jobba med idag, probably den första straighta människan jag träffat här hittills haha (not even kidding). Han var grym! Himlans snäll också, han sa alltid att jag gjorde bra ifrån mig och det blir man ju glad av =) Tyvärr så passerar parteringklasserna förbi alldeles för fort. Vi är nämligen typ 3-4 tjejer på varje kille, så killarna får köra hela tiden medan vi turas om. Det tar med andra ord lite längre tid än en vanlig klass och det är synd! För det är ju så himla roligt. Under de lektionerna glömmer jag bort hur fötterna värker i tåskorna och bara njuter. 
Och sist hade vi fyra timmar utav Performance Studies... Eller nej, inte riktigt. De hade lyckats dubbelboka så vi fick gå tidigare! Efter skolan så köpte jag en kastrull, ugnsform och en tvättkorg (hög tid att jag fick det köpt haha). Samlar mer vuxenpoäng nu än vad jag sammanlagt gjort i hela mitt liv alltså!
Ikväll ska jag bara köra igång lite tvätt (om jag ens orkar sätta igång med det nu hehe) och handla så att jag har lite go helgfrukost. Just nu återstår nämligen bara en halv deciliter havregryn och några flingor... 
 Innan morgonklassen 8:30. Pigg osv...
Turnout.
 

Utmattad men lycklig.

Publiced 2013-09-27 04:35:00 i Daily,

Idag var nog den tröttaste dagen hittills. Men fy vad rolig den var!
Först balett med Mrs. Corkle som var en känd dansare för Joffrey Ballet från 15 års ålder (!?). Vi fick se gamla filmer där hon dansade på danshistorian igår och åh vad fantastisk hon var! Riktigt inspirerande att ha henne som lärare.
Efter det hade vi jazz med den mest sassy läraren ever. Hon är gravid i åttonde månaden men är ändå tio gånger mer fierce än oss när hon dansar, haha. Redan 2a november har vi Studio Performance så idag började vi jobba på koreografin vi ska visa upp, spännandeee!
Sedan dagens höjdpunkt: Contemporary-klassen. Vi har en så sjukt grym trummis på den lektionen! Han är helt I N S A N E. Fattar inte hur man kan ha den koordinationen. Tyvärr så är min kunskap när det kommer till trummor lika med noll, så jag kan inte riktigt förklara vad han gör eller vilka trummor han använder eller något haha. Det enda jag som dansare kan säga är att jag vissa stunder utav uppvärmningen seriöst blundade för att känna musiken och den rytm som den skapade inuti mig, för att låta den rytmen ta över helt och föra mig runt. Magiskt var det. 
Sen hade vi styrka- och stretchklass. Det här var den fjärde och jobbigaste sån klass vi haft hittills, alla var så döda efter förmiddagens lektioner att vi bara låg på golvet i en enda stor hög innan vi började, haha. 
Och sist! Musik. Många i klassen frågar lite suckande vad sjutton vi ska ha musiklektioner för, men jag tror allt att det kan vara till nytta! Speciellt när man ger sig in i andra dansstilar som inte alltid räknas i åttor, vilket vi är vana vid. Vi ska exempelvis dansa till en Mazurka under vår Studio Performance och att sätta den på fem lektioner när knappt någon dansat karaktärsdans innan kanske underlättar om man förstår sig på musiken! Det enda som kan vara småklurigt med musiklektionerna är att lära sig allt sånt på engelska. Läraren går snabbt och enkelt igenom grunderna om hur man läser noter, vilket vi alla redan kan, men vad sjutton kallade han G-klaven för....? 
Efter skoldagen har jag bara åkt hem och legat totalt död för ett tag. Ätit middag, förberett morgondagens lunchlåda och packat väskan. Imorgon är även den jobbigaste dagen, 5 timmar på tåspetsskor. Alltså jag får ont utav att bara tänka på det haha, vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Så jag antar att det bara är att ladda om batterierna för att kunna vara på topp imorgon.... Men åh vad jag älskar det här.
I den här byggnaden hänger jag hela dagarna. Min skola, som dessvärre ser ut som värsta skräckhuset på den här bilden haha.
Med utsikt över den balla kyrkan från danssalarna. Och gula taxibilar. Överallt. Alltid.
Här har vi mitt boende. Dock befinner sig mitt rum på andra våningen så någon vacker utsikt över Manhattan får jag inte ta del utav, hehe.
Myshörnan på rummet. Hade vi fått tända ljus på rummet så hade det garanterat stått ett doftljus här.
 
Anyway, hög tid att sova! Godnatt!
 

Måndagslycka.

Publiced 2013-09-24 03:48:58 i Daily,

Hejhopp!
 
Idag tappade jag halva naglarna på båda lilltårna. (Det är inte varje dag man kan börja ett inlägg på det sättet, så man får väl passa på hehe). Men det var bara att bita ihop och ha på sig tåskorna i 3,5 timmar i alla fall! Aldrig mer slapparmåndag med vårt schema kan man säga.
 
Trots det så var idag lätt bästa dagen! Balett, styrka/stretchklass, lunch, performance studies och tåskoklass. Tåskoklassen kommer en bit in i terminen bli en lektion där vi lär oss klassiska variationer och performance studies blir till repetitioner inför Nötknäpparen så jag har en känsla utav att måndagar kommer bli en favvo! Typ första gången någon nånsin säger så om en måndag.
 
När jag kom hem så insåg jag att jag återigen gjort slut på frukten så det var bara att sticka iväg och handla. Studiebidraget för hela terminen kommer om två dagar (tacksam för att CSN stödjer min utbildning yes!) så nu har jag skrivit ner min ekonomiska plan, wiho. Vuenpoängen trillar in som de ska, det går bra nu. Men iaf, om det är något som är lite utav himmelriket på jorden för en student så är det Trader Joe's. En mataffär som har ALLT och är BILLIG. Och eftersom att jag rätt nyligen upptäckte att det fanns en sån en bit bort i mitt område så fick jag en liten kvällspromenad i kvarteret, win-win liksom. 
Classic USA med dessa trappor asså. Går man runt på en gata i Sverige så börjar liksom husen i markhöjd, vilket man kan tänka sig är rätt praktiskt, men det tycker tydligen inte amerikanarna. Istället är entrén ovanför markhöjd så de kan ha en liten trappa där. Jag måste dock medge att det är rätt fint.
Typiskt bra exempel på hur man kan pynta sin trappa om man vill det. Slår vad om att det bor en äkta catlady där som vattnar blommorna varje dag. Anyway så indikerar löven på marken att hösten även kommit hit till New York, trots att det för lilla svensken här fortfarande känns som sommar med strålande sol varje dag.
Henry street, min gata det.
Nöjd tjej har varit och storhandlat. Dagens höjdpunkt var att FILMJÖLKEN på Trader Joe's är hela TVÅ DOLLAR billigare än min affär alldeles brevid boendet. I'm never going back there again, just sayin'... Det här var liksom det avgörande, på Trader Joe's får man en filmjölk och en mango till samma pris som bara en filmjölk på Gristedes. Filmjölk och mango, mmmm... 1-0 till Trader Joe's.
Så himla många färska grönsaker har de också (massa ekologiska alternativ till bra priser osv, tjoho) så nu har jag en stor grönsaksskål i kylen. Bara att lägga till paketet utav bladspenat och så har jag sallad för resten utav veckan. Lägger man till lite ris/pasta/kyckling/kött/kikärtor/använddinfantastiförfleralternativ så har vi några hela måltider. Börjar bli pro på det här med matplanering asså. (Ja mamma, jag hittade minitomater och de är såå goda!! OCH jag hittade bladspenat och det står till och med "Baby spenat" på paketet, som du alltid kallar dem. Eller nej nu ljuger jag, "Baby spinach" står det såklart.)
 
Meeeen nu är klockan redan tjugo i tio så jag tänkte sluta balla ur här och typ gå och lägga mig istället. Snart i alla fall... Mycket sömn ska det vara.
 
Godnatt!
 
 

Söndagseftermiddag.

Publiced 2013-09-23 00:11:05 i Daily,

Hej kompisar!
 
Efter kyrkan så gick jag och Courtney till Capeziobutiken (Capezio är ett känt dansmärke) där jag köpte ett par mjuka jazzskor. Mina senaste är nämligen så gamla att de är urvuxna och slängda för längesen, tror jag köpte dem i sexan haha. Så man kan väl säga att det var dags! Hittade ett par riktigt bra för bara 24 dollar (!!), alltså ca 150 spänn (fattar ni den osköna matten att multiplicera saker med 6,5 när man står i butikerna och försöker klura ut vad saker kostar??? Tack och lov att nya uppdateringen till Iphonen har en genväg till miniräknaren, hehe). De skulle egentligen ha kostat $40, men ibland har man väl tur! Älskar den butiken, den är så stor och har såå många vackra saker. Drömmer mig bort varje gång jag är där typ. Har nästan blivit stammis efter alla saker jag behövt köpa in inför skolstarten haha, men som tur är så har vi rabatt genom skolan. Studentekonomin bugar och bockar.
 
Bortsett från det så har jag inte gjort mycket idag. Riktigt skönt att få vila ut, för imorgon är jag tillbaka i skolan med ännu en tuff men spännande vecka framför mig! Konstigt nog så har vi inte fått måndagens schema än, det enda vi vet är att vi skall vara där och redo för klass 8:30. Så japp, jag får väl packa med mig hela köret eftersom att jag inte vet vilka klasser vi ska ha!
Hänger med vännerna för resten utav kvällen, tycker om dem. 
 
 

Night in Brooklyn

Publiced 2013-09-22 15:03:43 i Daily,

Godmorgon!

Igår var jag duktig och lagade mat till middag! Tidigare dagar har jag fixat sallader, ätit det som är kvar utav lunchen eller bara tagit mackor när jag kommit hem från skolan, men nu var det allt hög tid att använda köket här på boendet! Till min stora förvåning så var det faktiskt riktigt fräscht =)
Inte så att det blev något avancerat för det hehe, men kyckling med ris och grönsaker räcker långt. Himla gott är det också. Gjorde tillräckligt mycket så att jag har middag idag också, man får ju vara lite smart!

Efter en lång vilodag frågade min kompis Julia (känner henne från Balettskolan i Göteborg, hon går nu andra året på Joffrey) om jag ville hänga med på en liten konsert på en bar i Brooklyn och jag hade ju inte direkt något annat för mig så självklart hängde jag på! Det är så ovanligt med 18-årsgräns på ställen här så man får väl ta tillfället i akt, haha.
Det var mest hiphop som spelades, vilket egentligen inte är min smak. Men den här tjejen var kung! Kvällens höjdpunkt var dock ett asgammalt par som var där, de hade tydligen varit gifta i 39 år. Ladyn stod med en drink i ena handen och viftade käppen i luften med den andra samtidigt som hon dansade runt. Alltså hahaha, man blir väl aldrig äldre än man tillåter sig vara antar jag =)
Efter konserten så vandrade vi runt lite och hittade sååå många mysiga caféer! Bland annat ett svenskt konditori faktiskt, dit ska jag gå någon dag.
På vägen hem. Klassisk tunnelbane-bild. Och tunnelbanan här är seriöst gammal som gatan. Eller ah, hundra år för att vara mer exakt...

Men trots att jag kom hem sent igår så är det ändå upp tidigt som gäller. Det är ju söndag så nu ska jag iväg till kyrkan! Man får ju inte tappa sina vanor bara för att man har flyttat ;) Tänkte gå till samma kyrka som jag och mamma besökte förra söndagen, den var så trevlig. Vi hörs senare!

Äntligen helg!

Publiced 2013-09-21 18:44:20 i Daily,

Godmorgon allihopa!
Fyyy vad skönt det har varit att sova ut idag asså. Jag har fått vakna vid 6-7 tiden varje dag den här veckan eftersom att första klassen börjar 8:30 och då vill man vara där i tid för att värma upp och få en bra plats vid stången osv. Plus att man på morgonen inte bara måste fixa frukost och sig själv, utan även matlåda och hela köret (så himla dumt att skolan inte har en micro så att man kan ha massa frysta rätter förberedda att packa med sig... Vad förväntar de oss att äta egentligen, mackor?!). 
Den här veckan har både varit utmanande och lite jobbig, men samtidigt så otroligt kul. Det har varit många nya intryck och personer och när jag tänker efter på det så är det egentligen rätt så svårt att lära känna en dansklass. Speciellt eftersom att vi inte har någon riktig "kickoff" här på skolan, utan det är rakt in i danssalen där alla har fullt fokus på sig själva och försöker bedöma hur man ligger till i klassen. Rollsättningen inför Nötknäpparen börjar nämligen redan efter nästa vecka och då vill man ju veta vilka chanser man har och vem man konkurrerar mot om en roll osv. Så det är hundra procent från början som gäller, inget annat!
Så nu när helgen äntligen är här så bestämde jag mig för att dra till med en riktig gofrukost. Eller ah, iaf så mycket till gofrukost som man orkar fixa utan att behöva byta om från pyjamasen och gå ner till köket, hehe. Man får vara lat ibland tycker jag.
 
Nu ska jag slappa, se något vänner-avsnitt eller två. Egentligen hade jag tänkt att turista mig så mycket det bara går under helgerna här, men just nu behöver kroppen vila. Vi hörs senare!
 

Tillbaka till vardagen.

Publiced 2013-09-18 04:28:00 i Daily,

Godkväll för mig, godmorgon för er!
I alla fall, i söndags lämnade mamma mig (Japp, tårarna kom) och dendär turistveckan slog helt plötsligt över till verkligheten. När jag kom tillbaka till boendet så träffade jag min rumskompis, Courtney, för första gången och hjälpte henne att flytta in. Hon är jättretrevlig, gillar rosa (wiho, jag behöver inte gömma alla mina rosa saker) och vi kommer bra överens, så hittills funkar det toppen! Det är hennes första år på skolan as well, så jag har någon att vara lost tillsammans med. (tack och lov för det.) 
Igår hade vi vår första skoldag, vilket visserligen bara var orientation och balettklass. Vi var såå många på lektionen, säkert upp mot 30 pers. Är inte alls van vid det! Mina klasser de senaste åren har varit på 5 pers ungefär. Så det var en utmaning att bli sedd! Speciellt eftersom att den ryska läraren verkade ha favoriter redan när vi kom in i salen. Well, well. Jag tyckte i alla fall om henne även om hon inte gillade mig.
Idag hade vi första hela dagen, 4 klasser totalt. Balett, anatomi, modernt och karaktärsdans. Hela dagen kändes lite konstig för jag har aldrig studerat anatomi på engelska, vi hade cunninghamteknik på modernklassen (vilket är den enda moderntekniken som jag inte tagit någon tidigare klass) och jag har inte dansat karaktärsdans sedan jag gick i femman på balettskolan, haha. Men jag var tydligen inte ensam om detta! Så vi fick allt en del att skratta åt tillsammans, framför allt på karaktärsdanslektionen. Den läraren var fantastisk.
Hela den här vecka slutar vi redan halv fem, såå... Vad gör jag resten av tiden? Seriöst ingenting. Man har typ ingen ork efter en hel dag för man kör verkligen slut på sig! Jag och min roomie pratar knappt för att vi är båda så trötta och bara ligger för oss själva efter skolan. Stretchar ut och känner träningsvärken komma. Och handlar mat! Jösses, trodde inte det skulle vara så jobbigt att fixa sin egen mat men hjälp vad mycket jag äter!! Hade ingen aning om att jag åt så mycket haha, det jag köper tar ju slut! Så matvanorna kommer nog ta ett tag att komma in i =)
Här har vi standardfrukosten, matlådor, 1liters vattenflaska (yes mamma, jag dricker!) och en obäddad säng hehe. Pretty much sums up my mornings.
 
Dötråkigt inlägg, men från och med nu så är det väl ungefär såhär mitt liv kommer att se ut! Imorgon har jag fem klasser och just nu gäspar jag så mycket att jag redan borde sova.
 
Så godnatt på er!
 

Brooklyn Heights

Publiced 2013-09-15 14:59:00 i Daily, Photos,

Igår flyttade jag som sagt in på mitt boende! Ska jag vara ärlig så var det ganska fult, haha... Lobbyn och the common rooms och allt som jag gick förbi på vägen till mitt rum var sååå fräscht och snyggt och mysigt så jag fick upp förväntningarna en del! Meen... Sen så kom jag till mitt rum... Och det var inte riktigt likadant kan man säga haha! Men efter att ha packat upp, bäddat sängen och inrett det med lite rosa saker så kändes det bättre. Jag har fortfarande inte träffat min rumskompis dock, hon skulle flytta in lite senare på dagen och jag och mamma kom rätt tidigt. Så henne får jag inte träffa förrän ikväll, hoppas hon är trevlig! Jag lämnade en liten lapp på hennes säng som en hälsning.Området jag bor i, Brooklyn Heights, känns helt rätt däremot! Så mycket lugnare än Manhattan, som vi bott på de senaste dagarna. Och då har vi ändå bott i ett lugnt område på Manhattan. Det kommer nog kännas skönt att inte bo mitt i gröten, utan få lite lugn och ro i en annars ganska hektiskt vardag.Vi bestämde oss för att ta en promenad och upptäcka området, vilket jag stortrivs i! Här kommer lite bilder:
Vi vandrade längs med gatan jag bor på och efter en knapp minut så möts man utav det här. Pretty amazing! Brooklyn Heights Promenade med utsikt över Lower Manhattan.
Och så hamnade vi på en gammaldags konstruerad bro, den gungade liksom från sida till sida medan man gick. Obehagligt haha! Men rätt roligt också. Till höger i bilden så är det Brooklyn Bridge vi ser.
Vi hamnade i en jättegullig park alldeles vid kanalen där massa barnfamiljer höll på att flyga drakar. Msyigt. 
 
Men nu så ska jag och mamma checka ut från hotellet! Vi ska nu nämligen bege oss till Times' Square Church på gudstjänst. Spännande!

Lite mer utav New York.

Publiced 2013-09-15 14:33:00 i Daily, Photos,

Hej vänner! Nu ska ni få se lite fler bilder från vad jag och Mami hittat på! Bilderna är från i torsdags och fredags. Det har varit lite kyligare än tidigare, och tack och lov för det! Det var nästan jobbigt att gå runt i värmen tidigare så det passar mig bättre när det är lite svalare. I torsdags så checkade vi även in mig på skolan och jag fick smygkolla lite på en repetition och ååh vad duktiga de var. Fick nästan lite ångest inför min första klass haha, men det ska gå bra! Jag kan inte göra mer än mitt bästa liksom.
Köpte ett par Nike Free Run 5.0+. Så himla värt att de bara kostar 100 dollar här (660 spänn) jämfört med 1100 i Sverige. Inget mera ont av att gå! Skönaste ever.
Vi tog tunnelbanan till Central Park och satt där och fikade ett tag.
En tur på häst och vagn kring Central Park, någon?
Taxibilar och höga hus. Standard.
Pullitzer Fountain vid Plaza Hotel. 
5th Avenue (har jag för mig att det var), gatan där butiker som Gucci, Prada, Dior osv ligger. Ett lite rikt område med andra ord ;)
Där hittade vi också en kyrka att gå in i. Tror att det var en katolsk kyrka. Väldigt vacker iaf!
Och efter mycket letande så hittade vi till slut filmjölk!! Ni som känner mig väl vet att jag inte kan överleva utan min filmjölk, hehe. Allt som fanns var bara översockrade små yoghurtar men där!!! stod även min Swedish style filmjölk. Mmmm. (Den smakade lite weird dock, men den får duga!)
Självklart tog vi även en trip in till Victoria's Secret på Boadway. Den var tre våningar stor och jag hittade ett par trosor för 169 dollar. (Fatta hur mycket det är!?). Jag köpte bara en rosa vattenflaska, eftersom att jag insett att jag glömde min hemma i Sverige.
Vi gick in i en inredningsbutik för att köpa kastruller och så möts vi utav detta. Hahaha!! Det tog ett tag för oss att inse "Men hallå, det står ju på svenska och vi är ju inte i Sverige?!". Gillar verkligen B-svenskan "Detta färg..." haha.
"Hej jag saknar mina vänner i Sverige"
Och eftersom att vi bor så nära så var vi självklart tvugna att besöka... Vänner-lägenheten!!! Jag är ju ett stort fan utav Vänner så jag tyckte att det var ascoolt, haha. Egentligen så skulle jag bott lite högre upp på exakt denhär gatan, men fick reda på i sista sekund att boendet blev fullt. Buhu, hade vart granne med vännerna!

Inflyttningsdag.

Publiced 2013-09-14 14:50:00 i Ballet, Daily,

Hej allihopa! Iphonen vill inte riktigt samarbeta med min dator för tillfället, så några nya bilder från vad vi har gjort här får ni tyvärr inte se nu! Men jag har massa att lägga upp senare. Just nu packar vi nämligen ihop våra väskor här på hotellet i Greenwich Village för att bege oss till Brooklyn Heights, där jag kommer bo under skolåret. Idag är det incheckning osv, så nu får jag äntligen se hur det ser ut! Hoppas det inte är allt för litet och att vi har fin utsikt från rummet. Men man kan ju inte begära för mycket, det viktigaste är att det är fräscht och trivsamt! 
Så länge så får ni en gammal bild från föreställningarna i julas. Jag tror att min fina vän Mimmi står för fotot.   Ciao!  

New York baby.

Publiced 2013-09-12 14:00:00 i Daily, Photos,

Hej people! Denhär bloggen har ju egnetligen varit helt i onödan fram tills nu, för nu är jag äntligen framm! Såå kul. Det är 30 grader varmt här, så för att orka vandra längs med de långa avenyerna på Manhattan så behöver man slinka in i en och annan butik som överanvänder aircondition för att kyla sig. Trodde inte att det skulle vara såå varmt här, men det är väl skönt att få tillbaka sommaren lite! Just nu är mamma med mig och vi bor på ett Hotell I Greenwich Village på Manhattan innan jag flyttar in i mitt boende på Brooklyn på lördag. Känns skönt att ha henne här :) Vi är lite jetlaggade trots att vi kom fram i förrgår haha, klockan är typ sju på morgonen nu och ag har varit vaken sedan fyra. Men nu ska jag sluta snacka massa skit och istället visa bilder från de två dagarna vi hunnit vara här!
Drack världens godaste smoothie i väntan på nästa flyg. Myströjan är självklart på.
Väl framme så gick vi ut och vandrade längs med Boadway.
Man kollade mest upp hela tiden för att se de gigantiska byggnaderna.
En mysig liten park där folk spelade musik och schack och hade det trevligt.
Flat Iron building, inte alls hög och smal eller så haha.
Vi börjar närma oss Times' Square och det märks.
När vi hade besökt Capezios butik (några gator från Times' Square) och köpt mina danskläder, samt vandrat runt i diverse andra butiker, så var det redan mörkt. Jag har bara sett Times' Square i dagsljus tidigare men åh vad fint det var på kvällen! Förresten så har butikerna här öppet till två på natten här, haha.
 
Här är området där vi bor. Så himla mysigt mitt i storstan.
Igår var det ju 11 September, så självklart ville vi bege oss till Ground Zero. 12 år sedan det hände, ofattbart.
Gatan innan Ground Zero så hade de ändrat skylten vid övergångsstället. Forward together. Fint.
Alla vägar och gator runt omkring var avspärrade och jag har aldrig sett så mycket poliser i hela mitt liv. Tyvärr så fick bara anhöriga komma in till själva platsen, så vi fick nöja oss med att ha kommit i närheten. Man märkte verkligen hurt tomt det var med alla höghus runt om platsen där World Trade Center har stått.
Vi tog istället en promenad längs med Lower West Side och kollade över till New Jersey.
Sedan åkte vi färjan över till Staten Island och fick på vägen se Frihetsgudinnan.  
Hon var lite svårfångad på bild, men lika snygg ändå.
Där besökte vi en minnesplats för de på Staten Island som föll offer 9/11.
Folk kom med blommor.
Sedan tog vi färjan tillbaka och åkte den urgamla tunnelbanan till Central Park.
Där åt vi på ett jättegott och nyttigt ställe, ska komma ihåg det! Jocies hette det, tror jag. Färskpressad melon, päron och ananasjuice till en kycklingburrito med bönor, ris, getost, guacamole och massa gott. Mmm
Till sist så besökte vi även världens turistbutik och hittade massa gamla cocacola-plåtburkar. Synd att rött inte matchar till alla mina rosa saker asså, hehe.  
 
Hoppas hotellets dåliga internet klarar av dehär! Nu ska jag och Mami ut på stan igen, få se vad vi hittar på idag. Kram på er!
     

This is it.

Publiced 2013-09-10 03:54:00 i Daily, Thoughts,

Mina senaste dagar har varit fyllda utav vänner, farväl, solsken, packning, fikor, kyrkhäng, glädje, sorg och alldeles för många restaurangbesök. Och i princip allt däremellan. Trots att jag nu har haft mitt längsta sommarlov hittills så känner jag mig ändå inte riktigt redo för att åka. Inte än. Blir man nånsin det är ju frågan?    Men framför allt så har mina sista dagar varit fyllda utav kärlek. Så mycket kärlek, från alla möjliga håll. Jag blir så glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Får typ en liten klump utav glädje i magen när jag tänker på allt det fina jag är välsignad med här i livet. Störst var klumpen i lördags, när jag helt plötsligt inte alls möttes utav en slapp liten bönegrupp på golvet hos Lova, utan där stod istället alla mina bästa vänner och ropade "SURPRISE" i kör. Jag vart så chockad att jag knappt kunde få fram ord. Att de hade fixat en överraskningsfest för lilla mig är ju helt sjukt! Jag orkade inte ens dra ihop en utflyttningsfest åt mig själv haha. Kvällen var helt perfekt, tusen gånger bättre än vad jag någonin skulle lyckats med om jag hållt i den själv. Så himla mycket tack verkligen, jag kunde inte ha önskat mig ett bättre avslut, och framför allt så kan jag inte önska mig bättre vänner. Jag har de bästa.   Så samtidigt som jag inte känner mig redo vet jag att det är min tur nu. Min tur att åka ut och leva, utmanas, lära och växa. Det senaste året har för mig inneburit många förändringar, och alla till de bättre. Efter att ha vantrivts i min situation och önskat mig bort alldeles för länge så har jag nu hittat ett hopp, liksom små ljussken i vardagen som egentligen alltid funits där, bara det att jag vägrat se dem. Jag har också börjat umgås med de fantastiska personerna som nu är mina närmsta vänner. De som lyfter mig upp och som jag vet alltid kommer göra det. Äntligen så känner jag att det här är mitt hem, vilket kan låta typiskt med tanke på att det är nu jag åker härifrån. Men när jag tänker efter på saken så är det inte typiskt alls, utan bara skönt. Jag åker inte längre iväg för att slippa vara här, utan jag åker för att vara där. Det är verkligen en helt annan känsla, för nu vet jag att var jag än hamnar i världen så har jag alltid en plats att komma tillbaka till. 
Vackra blommor från Bella och Jacob.  
En plats som har betytt väldigt mycket för mig och som jag kommer sakna så enormt: Buråskyrkan.
Träffade imorse denhär fina tjejen...
... På det här fina cafét...
... Och åt den här kalasfina frukostbuffén.  

Tacksam är ordet =)   Vad jag egentligen tänkte säga med det här inlägget var att NU ÅKER JAG TILL FLYGPLATSEN!!! Men nattimmarna tog fram min djupa sida istället hahah, klassiskt. Anyway! Next stop: New York. Iiiiiiiihhh.      

Drömmen om att flytta.

Publiced 2013-09-02 19:11:35 i Daily, Inspiration, Thoughts,

Jag vet inte om det är för att jag just nu är mitt inne i att flytta hemifrån, eller om jag bara alltid har varit förtjust i inredning. Men oavsett så kan jag gå runt i inredningsbutiker och drömma mig bort i evigheter typ. Vilja köpa varenda liten detalj jag ser för att allting är så vackert. Synd bara att man ännu inte kommit förbi tiden utav studentekonomi och sparande. De där drömmarna får bli verklighet någon annan gång!
Bara kolla! Såå fint ju.
Lite detaljer från mitt rum. Favvofärgen är rosa, yep.
 
I don't know if it's because I'll soon move from home, or if I've just always been into decoration and furnishing. Anyway, I can seriously walk around in those stores for hours and just dream away. Wanting to buy every single thing because they're all so beautiful. Too bad I still have the economy of a student and have to save a lot haha. I guess the dreams have to wait until they become reality!

9.

Publiced 2013-09-01 20:08:00 i Daily,

Idag har varit en fin dag. Först kyrkhäng med massa fantastiska människor och sen in till stan för att träffa en alldeles speciell vän. Nu är jag hemma igen och ska köra lite styrka och stretch och bara mentalt förbereda mig inför att ta balettklass på min gamla skola imorgon. Lika roligt som det ska bli att träffa lärarna så är jag faktiskt nervös. Man vill ju alltid göra sitt bästa liksom (tävlingsmänniskan inom mig har vaknat till liv yes).
Ansiktsmask är ett måste när man har en riktig slapparkväll. Men först - styrkan!
 
Today has been a lovely day. First, I was in church and met some amazing people I know, and then I took off to the city to meet a very special friend. Now I'm back home again, planning to do some strengthening exercises and stretch out and just mentally prepare myself for tomorrow's ballet class at my former school. As much as I'm looking forward to meet all the teachers, I'm actually kind of nervous. You always want to do your best you know! (The competitive me has come alive yep, haha).

Daily
Thoughts | Background
Exercises | Healthy
Motivation | Breakfast
Lunch | Snacks | Baking
Ballet | Photos | Music
Inspiration

Aug
Sep | Oct
Nov | Dec